Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De #DRIVRrit was natuurlijk het orgelpunt van onze vijfde verjaardag. Maar als uitsmijter laten we alle ex-redacteurs nog eens aan het woord die sinds 2009 DRIVR hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Je vindt hun naam vaak terug als auteur of fotograaf in het archief, maar wegens tijdsgebrek of (extra)professionele verplichtingen hingen ze noodgedwongen de sleutels aan het haakje. Deze week: Benny Herdewyn!

benny_herdewyn

Wat is je beste en je slechtste DRIVR-herinnering?

De beste DRIVR-herinnering is een mailtje van ene Ken Divjak, naar aanleiding van enkele van mijn comments op DRIVR: of ik het niet zou zien zitten om regelmatig eens wat rond auto’s te schrijven. Nog geen klein beetje! De slechtste is meteen het tegenovergestelde: bouwen, gezinsuitbreiding en fulltime werk maakten het moeilijk om op regelmatige basis iets af te leveren. En dan moest ik kordaat zijn met mezelf. Vandaar ook respect voor wie de combinatie wel weet te maken.

Op welk artikel van jouw hand ben je het fierst?

Elk artikel waar wat opzoekingswerk aan te pas kwam, vond ik leuk om te schrijven: zoals ‘Geleend Licht’, over constructeurs zoals McLaren en Morgan die hun koplampen en achterlichten gingen lenen bij andere constructeurs, de Mercedes 500E en diens connectie met Porsche, en een Ken je Klassiekers over de Honda S800.

morgan-aeromax-1-500x375mini-cooper-s-1-500x375

Wat mis je het meest aan DRIVR? En het minst?

Het meest mis ik de publicaties: tijd en moeite stoppen in een artikel, het dan afwerken en een paar dagen online zien staan, het geeft toch wel voldoening. Het minst mis ik mails van bovengenoemde Ken Divjak in je mailbox: of je én de F1 wil rapporteren én nog iets uit je mouw kunt schudden tegen… morgen of zo.

Wat vind je nu van de site?

DRIVR maakt nog steeds het verschil door de kwaliteit van woord en beeld. De testlocaties en testroutes worden ook alsmaar interessanter om zelf eens te bezoeken, dus ik zou ze voortaan graag vermeld zien bij de artikels. Persoonlijk vind ik een artikel over een betaalbare DRIVR interessanter dan pakweg een BMW 6 of Maserati, maar dat heeft dan weer eerder met de dikte van mijn portemonnee te maken. Misschien kunnen jullie dus af en toe eens een betaalbare youngtimer laten passeren?

shootoutbmwm6masergts1

Doe je vandaag nog iets met auto’s?

Iemand die DRIVR volgt en ervoor schrijft – of schreef – is met auto’s geboren, en die zal dat nooit afleren. Dat is bij mij niet anders: car guy, virus, liefhebberij, passie, noem het maar hoe je wil. Toen ik voor DRIVR schreef, werkte ik als productontwikkelaar op de prototypeafdeling bij een busbouwer. Ik heb in bijberoep een tijdje rijvaardigheidscursussen gegeven, tot de weekends te vol zaten. Nu werk ik als instructeur defensief rijden: het geeft veel voldoening om jan modaal een trapje hoger te brengen.

Wat staat er momenteel in je garage?

De Peugeot Partner van mijn vrouw: handig voor de kindjes. Daarnaast nog een VW Kever 1300 uit 1969 in koffie-met-melkkleur, gekocht op m’n twintigste en nu gedeeld met de vrouw. De kindjes zijn er weg van, dus de Kever gaat nooit de deur uit. Ook nog een oude BMW 5 (E34), die ik net overgenomen heb van mijn moeder uit jeugdsentiment. Het kriebelt om hem eens grondig aan te pakken. Ten slotte de Skoda Octavia van de zaak, maar die staat buiten. Met wat kunst- en vliegwerk is er nog wat plaats voor iets Beiers uit mijn jeugd, als de budgetten ooit wat ruimer worden: een E30 M3, 635CSI of Z1, … maar da’s voor later.

bmw-z1-06

Volgende week: Ruth Sas!