Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_docudasautoGeen idee hoe het jullie vergaat, maar ik heb op zondagavond nood aan een goed autoprogramma. Bij voorkeur eentje van BBC-makelij en idealiter ergens rond 21u, opdat het gebrek aan entertainment gecamoufleerd wordt. Invuller van dienst is deze week de documentaire Das Auto: The Germans, Their Cars and Us (Brits) die van 2013 dateert en onderzoekt waarom de Duitsers zowat alle Europese merken succesvol ingepalmd hebben.

Documentary examining Germany’s economic power and the automobile industry at the heart of it. Across the world, the badges of Volkswagen, Audi, BMW and Mercedes inspire immediate awe.

Even in Britain, where memories of Second World War run deep, we can’t resist the appeal of a German car. By contrast, our own industry is a shadow of its former self. Historian Dominic Sandbrook asks what it is we got wrong, and what the Germans got so right.