Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij DRIVR lopen we regelmatig af over tactiliteit. Je zou kunnen denken dat we dan enkel hebben over de hoeveelheid fingerspitzengefuhl die een wagen je teruggeeft, of die je nodig hebt om een machine met gevoel te piloteren. Het andere lichaamseinde is natuurlijk net zo belangrijk: je interactie met de pedalen bepaalt evengoed hoeveel bevrediging je uit vier wielen kan putten en hoeveel controle je kan behouden. Vandaar onderstaande vraag.

Ikzelf ben geëvolueerd van Vision Suede Hi Tops (een skateschoen met een relatief brede, vlakke en best wel stijve zool) naar de compacte en ultraflexibele AXV3000 van Stand21.

canvas-blk-hitop_hero-3p-93

Een voordeel van die laatste is de erg dunne onderzijde met een fijnmazig gripoppervlak dat erg intiem aanvoelt maar voor straatgebruik misschien toch iets te flexibel is gebleken. Uiteindelijk ben ik via deze blogpost terechtgekomen bij de halfhoge Chuck Taylors van Converse, die met een brede en platte maar iets flexibelere zool best een mooie synthese zijn tussen mijn eerste twee keuzes.

converse-chuck-taylor-all-stars_1

Je eigen stijlvoorkeur speelt natuurlijk een grote rol, maar de pedaalconfiguratie van je wagen is misschien ook een factor bij de keuze van je trapper-stappers. Sommige pedalen zijn bling-bling sportief met veel glad aluminium wat het glijden van de voeten vergemakkelijkt, andere houden het op utilitair rubber met potentieel verwarrend zachte pedaalranden. Is de gas scharnierend bevestigd op de vloer zodat tiphielen met eender welke schoen een kinderspel wordt, of zijn ze van bovenaf gemonteerd met een al te grote veiligheidsmarge tussen rem en gas zodat je voor bredere zolen moet gaan?

Op de DRIVR-redactie is het alvast diversiteit troef. Ken zweert tegenwoordig Chris Harris-gewijs bij de Mexico 66 van Onitsuka Tiger …

ebay_images_Onitsuka Tiger_Onitsuka-Mexico-66-yellow-blk1

… terwijl Wim voor het comfort en de tijdloze lijnen van New Balance 373 gaat …

New-Balance-M373-227864_350_A
… en Arthur zijn temperament toont met de Puma Ferrari’s, al geeft hij toe dat er meestal tekeer gegaan wordt met zijn Sebago’s …

Cool-Puma-Ferrari-Shoes-Black-2011-1364551364_LRGshoes_iaec1110279

Natuurlijk zijn we nu benieuwd naar jullie voetenverhalen! Als je je nog wat meer wil laten inspireren, dan kan je bij Jalopnik terecht voor hún definitieve selectie rijdersschoenen.