Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

INCLUSIEF: De Ferrari F60 America, Tesla Model S 4WD & Porsche 911 GTS

thumb_roundupweek41Rechttoe rechtaan autonieuws, het blijft een moeilijk evenwicht op DRIVR. We hebben immers tal van concullega’s die dat sneller én beter doen dan wij, temeer omdat onze focus vooral op achtergrond en testwerk ligt. Maar helemaal geen nieuws brengen, da’s ook zo sneu. Want we durven zelfs te denken dat jullie onze eerste indruk op wagen X en bolide Y wel weten te appreciëren. Daarom voortaan elke zaterdag: een overzicht van de nieuwe lanceringen!

1. Ferrari F60 America

ferrari-f60-america-009
ferrari-f60-america-007ferrari-f60-america-008

Ferrari heeft zich dusver op de vlakte gehouden over een Spider-variant van de F12 Berlinetta. Enkel de ‘one-off’ F12 TRS, een speedster van 3,5 miljoen die op het Goodwood FoS werd onthuld, mocht tot nog toe naar een open versie van de machtige F12 knipogen. De reden daarvoor is deze week bekend gemaakt; Ferrari wilde de eer aan de F60 America laten, een op tien exemplaren beperkte special die 60 jaar Italiaanse aanwezigheid op het Noord-Amerikaanse continent moet vieren. Daarmee breit Ferrari of North America een vervolg aan de op evenveel stuks gelimiteerde 275 GTS4 NART Spider uit 1967. De blauwe buitenkleur refereert trouwens ook naar het North American Racing Team, terwijl de binnenkant de race-interieurs van weleer moet weerspiegelen. Technisch is de F12 ongewijzigd (740 pk & 0-100 km/u in 3,1 s), maar esthetisch is het dus een heel ander beestje geworden. Eentje dat achteraan beter ‘poept’ dan de baarmoeder-opstelling van de coupé, als je het ons vraagt. [KD]

2. Tesla (Dual) Model S P85D

Wat je vooral van de nieuwe Model S moet weten: hij heeft een elektromotor op elke as, is daardoor vierwielaangedreven en meteen ook de snelst accelererende vierdeurs ooit (aldus Tesla) dankzij een vermogensstijging tot 700 pk. De 0-100 chrono? 3,1 seconden oftewel evenveel weinig als de McLaren F1 van weleer. Belangrijker zijn edoch de nieuwe gadgets die Elon Musk’ bedrijf met deze update introduceert, aangezien de huidige Model S niet eens adaptieve cruisecontrol heeft. De nieuwe dus wel, en nog zoveel meer. Zo zou de Model S P85D (voor Dual Drive of tweemotorig) op niet-publieke wegen autonoom naar je toe kunnen rijden, net als KITT van de gelijknamige serie. En daardoor is natuurlijk alles van lane-assist tot automatisch inparkeren peanuts. Kortom: de nieuwste Model S is niet alleen de snelste ooit, maar ook de slimste. Nu alleen nog een Tesla die ook goedkoop is, of tenminste betaalbaar. [KD]

3. Porsche 911 Carrera GTS

Porsche 911 Carrera GTS 1
porsche carrera gts 3porsche carrera gts 2

In navolging van de Boxster en Cayman kleeft Porsche de GTS-badge ook ditmaal op de 911 Carrera. De enige keuze die je als klant moet maken, is of je een achter- dan wel vierwielaangedreven exemplaar wenst – met of zonder dak – en de Duitsers doen de rest. Het nieuwe acroniem incorporeert bi-xenon koplampen, zwarte motorgrilles, een sportuitlaatsysteem met zwarte pijpen alsook een iets bredere kont met 20-duimswielen en een centrale bout. In de koffer wordt de klassieke 3.8-liter zescilinder gekoppeld aan een manuele zevenbak of een dito PDK – goed voor 425 pk, een 0-100 sprint van rond de 4 seconden (afhankelijk van coupé/cabrio achter-/vierwielaandrijving) en een topsnelheid boven de 300 km/u. Alle modellen komen ook met het Sport Chrono pakket en actieve PASM-dempers. Genoeg om de toppositie van de 911 te bevestigen of een zoveelste special om de verkopen op te krikken? Wij gokken op het eerste. [AV]