Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We hadden destijds allicht beter opgelet op school als we wisten dat er zoiets bestond, maar aan de Amerikaanse Stanford University bestaat er sinds enkele jaren het ‘Revs Program’, een interdisciplinair onderzoeksprogramma dat de auto centraal stelt. Onlangs stelde het Revs Program zijn volledige fotodatabank online beschikbaar, die haast 200.000 afbeeldingen beslaat.

stanford_04stanford_03

stanford_02stanford_01

Het grootste deel van de afbeeldingen komt uit de jaren zestig, maar het totaalpakket levert een indrukwekkende staalkaart af van de autogeschiedenis in de twintigste eeuw: van beursmateriaal op salons over meetings tot Formule 1-wedstrijden. Het enige nadeel? Dat je niet zomaar afbeeldingen kunt downloaden op een bruikbare resolutie. Daarvoor moet je immers je wetenschappelijke bedoelingen kunnen verantwoorden bij Stanford. Maar dat neemt niet weg dat het alvast aangenaam aanklikken is op de foto’s en de informatie die de universiteit erbij wist te verzamelen.

[De volledige collectie vind je HIER]