Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

2000px-LEGO_logo.svgWist je dat de naam “LEGO” is afgeleid van de Deense woorden “LEg GOdt” en letterlijk ‘speel goed’ betekent? Niet dat zo’n banaal weetje de pijn kan verzachten wanneer je voor de zoveelste keer blootsvoets in het mijnenveld blokjes van de kinderen terechtkomt, maar we geven het toch graag even mee. Gelukkig dat er ook speelgoed voor papa’s (en mama’s) op hetzelfde rek te vinden is, al moet je daarvoor wel goed zoeken en iets dieper in de buidel tasten.

1. The Tumbler
76023

‘The Tumbler’ oftewel de ‘Batmobiel’ is niet alleen een klassieker van formaat, maar meteen ook de duurste uit het lijstje. Voor net geen 200 dollar mag je met 1869 stukjes, Batman en The Joker aan de slag om de bolide 15cm hoog, 40 cm lang en 24 cm breed in elkaar te knutselen. Maak dus al maar plaats onder de kerstboom en in je portemonnee. Bestellen kan hier.

2. Volkswagen T1 Camper Van

wl_lego_van_f

Dit authentieke T1 busje van Volkswagen is een exacte replica van het model uit 1962. Inclusief V-vormige façade, openklapbare zijdeuren, luchtgekoelde viercilinder boxermotor, gekantelde dashboard en ontiegelijk veel andere details. In de kist van 30 cm lang op 14 cm hoog kan je trouwens 11 raampjes tellen. Door de schouw voor een kleine $120 en daardoor waarschijnlijk ook de meest aanlokkelijke. Bestel ‘m hier.

3. MINI Cooper

14602637172_e1647fa690_c

Het zit ‘m allemaal in de details. Zie je onder het kleine kapje nog een mini-motor, dan zorgen zowel picknickmand als -deken voor een heerlijk nostalgisch gevoel. Het gaat hier trouwens over een authentiek schaalmodel van de MINI Cooper Mk VII met het typische groen-wit kleurenschema. De Cooper is 11 cm hoog, 25 cm lang en 14 cm breed als je ‘m in elkaar krijgt. Bestellen kan hier.

4. Ghostbusters Ecto-1

21108

Dit model behoeft eigenlijk geen uitleg. Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van Ghostbusters mocht LEGO de Ecto-1 laten namaken op aanvraag van hun trouwste aanhangers. In de doos vind je naast 508 stukjes ook de vier protagonisten Peter Venkman, Ray Stantz, Egon Spengler en Winston Zeddemore met hun ‘proton packs’. Een duidelijke no brainer, zeker gezien het bescheiden prijskaartje.

5. DeLorean Time Machine21103

Kruip in de huid van Dr. Emmett ‘Doc’ Brown en geef de Marty McFly’s van vandaag ook een toekomst – of was het nu verleden? Met onder andere de flux capacitator, dubbele nummerplaat en zelfs het skateboard van Marty. Leuk extraatje: je krijgt er verschillende wielen en motors bij, zodat je de DeLorean uit elke film kan namaken. Niet twijfelen, klik hem hier in je bus.