Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

2014_jaguar_f_type_v6_s_18Staan quasi altijd bovenaan het lijstje ‘testcriteria’: onderstel, aandrijflijn, homogeniteit en vooral ook soundtrack. En dan hebben we het niet over de kwaliteit waarop de deuntjes uit onze afspeellijsten door de luidsprekers worden getrild, maar vooral over het uitlaat- en motorgebrul. Zo registreerden we onlangs nog 91 dB aan heerlijke donders binnenin de F-type V6 S Coupé, waarop de bedenking: “Is dit nu het beste dat je uit zes cilinders kan halen?”, ons maar bleef achtervolgen.

Gelukkig hielden de heren van CarThrottle zich de voorbije maanden bezig om de fijnste motorgeluiden te groeperen per cilinderinhoud. De reeks vat aan met meesterlijke viercilinders uit zowel de Delta Integrale als de Alfa 4C, gaat langs 6-cilinders genre Ferrari Dino 246 GT, V8 en V10-blokken waarvan je een instant eargasm krijgt en sluit af met het snerpende V12-blok uit de Lamborghini Countach. Hebben jullie trouwens voorkeuren? Speakers op 11!