Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Iedereen heeft wel een idool. Iemand die je blijft inspireren om net hetzelfde te gaan doen. Voor ondergetekende bleek dat Angeleno John Zhang te zijn. Urenlang kan ik naar zijn foto’s liggen staren om mezelf uiteindelijk af te vragen hoe dat beeld in godsnaam tot stand is gekomen. Daarbij ook de twijfel over hoe de verhoudingen tussen materiaal, kennis en talent zitten en hoe de man keer op keer kwaliteit kan afleveren.

Ik vraag me af hoe schitterend het moet zijn om in zijn schoenen te staan en hoe hoog de ladder naar zijn succesvolle carrière was. Voor John is fotografie een kunstvorm waarbij alles toegelaten is, zolang het beeld maar een deel van de realiteit blijft houden. Hoe klein dat deel ook moge zijn: zo gaan zijn ‘photoshopkunsten’ van het opzuiveren van de beelden tot het vervangen van de achtergrond. De foto’s met het “1013MM” logo zijn dan ook stuk voor stuk kunstwerkjes waarbij de verbeelding luidop mag spreken! Het is namelijk zoveel meer dan op een knopje drukken.

(Tip: Klik op de eerste foto om de beelden groot te doorlopen)

Acura_NSX_1

LibertyWalk_BMW_M3_1 Baby_Blue_GTR Forgestar_Porsche_Spyder_1 BMW_135i Forgestar_M6_GTR iForged_Mclaren_1 HongKong_Porsche_1 Vossen_R8_1 Aston_V12_1

(Copyright: John Zhang)