Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het verschil tussen de twee mag dan met het jaar kleiner worden, maar we hebben net een oneven jaar ingezet, dus dat betekent dat het Autosalon dit jaar weer gewijd is aan vrijetijdswagens, bedrijfsvoertuigen en motoren. Toch blijft het een bezoekje waard, al moet je je daarbij wel enkele dingen in het achterhoofd houden. Wij brengen donderdag alvast verslag uit vanop onze officiële Twitter-account.

Je hoeft je niet te haasten, want:

autosalon_seat_leon_st_cupraDe North American International Auto Show gaat op dit eigenste moment met de pluimen lopen. Grote kleppers van wereldpremières krijg je dus niet te zien. De Seat Leon ST Cupra zal nog de meest interessante zijn, gevolgd door de Hyundai i30 Turbo. Wij krijgen ook het voorrecht om voor het eerst de gefacelifte Audi A1 made in Belgium, Citroën C4 en Fiat Doblo Panorama te aanschouwen. Lucky us.

autosalon_beursvloerDe constructeurs houden alles binnen de lijntjes: dat betekent vooral kleinere stands dan in de even jaren, en dus ook minder materiaal. Verwacht je dus vooral aan breaks, coupés, cabrio’s en suv’s op de beursstanden. Wie daarbuiten nog op zoek is naar supercars, komt de eerste dagen van het salon ook van een kale reis thuis.

autosalon_nobleHet exotische lekkers staat immers opnieuw verborgen in Paleis 11, en daar geraak je alleen tegen betaling binnen, en wel van 23 tot 25 januari. Een deel van de opbrengst gaat weliswaar opnieuw naar het goede doel, en de Dream Cars-tentoonstelling heeft ook heel wat lekkers staan. Zo is de Noble M600 Convertible een absolute wereldpremière, en kun je je ook gaan vergapen aan een DRIVR-favoriet: de Disco Volante van Touring Superleggera.

Toch kan een retourtje Heizel ook wat leuks opleveren:

autosalon_mercedes_claModellen die vorig jaar hun wereldpremière beleefden, kun je in Brussel van dichterbij gaan bekijken: onder meer de Jaguar F-Type AWD, Mercedes CLA Shooting Brake en Mini Hatch John Cooper Works staan in Brussel, maar ook concepten zoals de Honda Civic Type R, Skoda Vision C en Divine DS. Citroën-submerk ‘DS’ komt op de Heizel overigens voor het eerst uit de kast als afzonderlijk merk.

autosalon_e_carEr valt ook een Belgische wereldpremière te beleven op de Dream Cars-tentoonstelling: de E-Car 333 is een honderd procent elektrische auto en luidt eveneens de geboorte van een nieuw Belgisch merk in. En dat gebeurt niet zo vaak.

autosalon_verkoopBrussel blijft traditiegetrouw ook een verkoopsalon, en de Heizel vormt de komende weken dan ook een gigantische showroom waar je van dichtbij kunt gaan kijken en vergelijken. Al hoef je er niet meteen met een getekend contract buiten te gaan: vaak zet je op het Autosalon de eerste stap in de aankoop van je nieuwe DRIVR, en doet je lokale dealer de rest. Met salonvoorwaarden uiteraard.