Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geef toe. Hoe goed je bepaalde situaties als rasechte DRIVR ook kunt inschatten door ervaring en techniek, een portie geluk en een uit de kluiten gewassen stel cojones zijn altijd mooi meegenomen. Al komt het eigenlijk allemaal neer op een keiharde wetenschapsoefening. Alles is te verklaren, en dat is net wat Physics for Gearheads probeert te realiseren op een vrij ludieke en vooral petrol minded wijze.

physics-gearheads-pg

De leuze ‘werk om de wetenschap te verstaan en de wetenschap zal voor je werken’, is er een die ondergetekende tot voor kort nog nooit had gehoord, maar wel kan appreciëren. De wetenschap achter het rijden is namelijk net zo belangrijk als het rijden zelf. Met die gedachte probeert auteur Randy Beikmann de angst die velen krijgen bij het zien van vreemde symbolen en formules te neutraliseren door heel nuchter en gestructureerd te werk te gaan, inclusief de nodige humor.

Beikmann verwoordt het als volgt: “Many good creative inventors have done their work solely by intuition. But a good background in physics would help them avoid many dead ends. It helps to know the rules if you’re going to play the game.” Hij voegt er wel aan toe dat het per se een autoboek is: “The ideal physics book would use cars to illustrate every area of physics”, al kun je het zeker en vast ook gebruiken om je afstelling te verbeteren en ‘slimmer’ te rijden.

Microsoft PowerPoint - gebp-draft02a-ch10-2013-01-13-Figures-refMicrosoft PowerPoint - gebp-draft02a-ch03-Figs-2013-01-13-refree

Je kunt het boek ook gewoon gebruiken om een antwoord te zoek op een praktisch probleem, zonder je te moeten verdiepen in een eindeloze resem formules. Beikmann verduidelijkt: “Remember that math is just a tool.” Beschouw het boek op zich dus ook gerust als ‘tool‘, die je zowel voor mechanische doeleinden als op vlak van het rijden zelf kan begeleiden. Of je kunt blijven inzetten op ervaring, geluk en een bovengemiddelde portie lef. Hunt – Lauda, iemand?

Bestellen kan hier!