Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

wat-is-ijskartenDe zoveelste typisch Belgische zondag. Sneeuw noch zon, warm noch koud, maar honderd procent kans op neerslag. Geen zin om je net opgeblonken weekend DRIVR van stal te halen en bijgevolg lekker lui onderuit op de sofa? Het kan ook anders! Zo zou je bijvoorbeeld in je Daily richting Rucphen kunnen afzakken om enkele heats aan Ice Karting te doen. Je leest het goed. Een kart met spijkerbanden op ijs en sneeuw. Niet zo heel ver van de deur.

Baanvelden 13 in Rucphen (Noord-Brabant) bij Skidôme om precies te zijn! Daar vind je te midden de industriezone een enorme gekoelde hal met een ijsvloer van 3.500m² en een grote grid ice karts. Een enorme oppervlakte die omgevormd werd tot een soort slipcircuit van ongeveer 300 meter. Iets wat niet meteen op tot de verbeelding spreekt, maar meer dan groot genoeg is als je weet dat de snelste rondetijden rond de 45 seconden liggen.

Al moet je daar voor de eerste keer wellicht nog een seconden of 10 bij tellen. Een heat duurt 10 slipperige minuten, waarna de elektrische scheurijzers mogen opladen en afgelost worden door een tweede dozijn drifters. Het gaat em hier over Sodi Karts met spijkerbanden, die je mits enige techniek perfect kan beheersen op het ijs. Maar onderschat het niet.

Zelfs de meest doorwinterde piloot draait gegarandeerd eens 360° rond de as, alvorens hij of zij de ideal driftlijn doorheeft. Voldoende snelheid opbouwen, een kleine lastwissel induceren, lichtjes van het gas gaan en bijremmen om de voorbanden te doen bijten. Het klinkt zo eenvoudig, maar staat zo haaks op de normale kartingervaring. Het gaat eerder om finesse dan om snelheid, waardoor de kaarten plots volledig anders worden geschud.

Wat dat mag kosten? Als je langer bent dan 1.40 meter, dan mag je het circuit op voor €19,5 per heat. Veel beter ga je met een grote groep, die levert niet alleen meer plezier doch ook vaak een reductietarief op. Allemaal niets voor jou? Niet getreurd, je kan er ook nog terecht voor het betere indoor latten- of boardwerk, glow in the dark minigolf en zelfs skydiving. Deze die niet kunnen wachten om hun rivalen op finesse te verslaan, leer gerust het circuit al eens uit het hoofd via Google Maps. Behaalde rondetijden mogen trouwens onderaan! Meer info via Skidôme.