Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na de hattrick, de vier op een rij voor Lewis Hamilton. Ook in Bahrein reed de Brit de snelste tijdens de kwalificaties en dus mocht hij weer vanop pole vertrekken. Achter hem was Sebastian Vettel opnieuw de stoorzender in de hegemonie van de Zilverpijlen door zijn Ferrari op een tweede plek te parkeren. Rosberg startte als derde. Die derde plek zou hij ook behouden na de race. Deze keer was het niet Vettel die hij voor zich moest dulden op de tweede plaats, maar wel Kimi Raikkonen. Hamilton reed wederom ongenaakbaar aan kop van start tot finish. Al had de race wel geen ronde langer moet duren voor de voormalige wereldkampioen.

Formula One World Championship 2015, Round 4, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Sunday 19 April 2015 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W06 leads at the start of the race.

De start van de race verliep feilloos voor Lewis Hamilton. Daarachter was teamgenoot Rosberg zo gefocust op de rode bolide van Vettel dat hij diens kompaan Raikkonen uit het oog verloor en zich langs de buitenkant liet voorbij gaan. Alle coureurs gingen zonder brokken de eerste bocht door. Felipe Massa was als laatste weg nadat hij zijn wagen niet aan de praat kreeg voor de opwarmronde en bijgevolg vanuit de pits moest starten. Het werd een inhaalrace voor de Braziliaan.

Eén afwezige aan de start van de vierde Grand Prix van het jaar: ex-wereldkampioen Jenson Button kreeg zijn McLaren niet aan de start. Zelfs voor de kwalificaties had hij verstek moeten laten gaan. Lichtpuntje bij het noodlijdende team was dan weer dat Alonso zijn bolide op een twaalfde plek had geplaatst op de startgrid. Uiteindelijk zou de Spanjaard, voor velen de beste rijder van het hele pak, nog als elfde finishen. Een knappe prestatie.

Formula One World Championship 2015, Round 4, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Sunday 19 April 2015 - The McLaren MP4-30 of Jenson Button (GBR) McLaren didn't start the race.

In de achterhoede was er eerst en vooral spektakel dankzij brokkenpiloot Maldonado. De Venezolaan reed in de eerste ronde meer naast dan op het circuit en kwam daarbij even in aanraking met Verstappen. Die mocht daardoor meteen binnen voor een nieuwe neus. Het was het begin van een lijdensweg voor Toro Rosso, dat beide wagens zag uitvallen. Een weekend om snel te vergeten voor de jonge talenten Sainz en Verstappen. Opvallend is bovendien het feit dat Toro Rosso nog nooit punten kon pakken in Bahrein.

De positiewissels waren talrijk in het achterveld. Vooral bocht 1 zorgde voor veel inhaalbewegingen, aangezien de DRS er optimaal gebruikt kon worden op het lange rechte stuk. Massa kwam in zijn inhaalrace uiteindelijk uit op de tiende plek dankzij zijn betrouwbare Williams. Alonso, Nasr, Hulkenberg, Ericsson en Maldonado verzorgde het spektakel buiten de top tien. Het mooiste moment vond daarbij plaats tijdens een pitstop van het trio Nasr, Massa en Maldonado. In die volgorde gingen ze de pits in, maar ze kwamen er niet zo uit. Een razendsnelle bandenwissel bij Maldonado zorgde ervoor dat hij zij aan zij met Massa de pitlane verliet en daarbij zat hij goed aan de binnenkant. Met Nasr in het zog.

Formula One World Championship 2015, Round 4, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Sunday 19 April 2015 - Felipe Massa (BRA) Williams FW37.

Vooraan was Rosberg intussen alweer voorbij de beide Ferrari’s opgerukt naar de tweede plaats, na een laat remmanoeuvre op Raikkonen en een foutje van Vettel. Na de eerste pitstop kwam hij weliswaar terug op de baan achter Vettel, die een paar rondes eerder binnen ging. Dat kunstje deed de Duitse viermalige wereldkampioen halfweg koers nog eens over nadat Rosberg hem met behulp van de DRS eerder terug was voorbij gegaan. Toch duurde het niet lang voor de Duitser van Mercedes terug over zijn landgenoot naar plaats twee ging. Vettel week tijdens het verdedigen van zijn plek bij het aansnijden van de laatste bocht voor start/finish te ver uit, waardoor Rosberg weeral haasje-over sprong. Die actie kwam Vettel nog duur te staan, aangezien hij zijn neus beschadigd had en binnen moest voor een nieuwe. Zo kwam hij op plaats vijf terecht met uitzicht op de kont van Bottas. Dat beeld zou hem bijblijven, want de Fin reed in zijn Williams met veel bravoure en gaf Vettel geen enkele kans om in te halen.

Formula One World Championship 2015, Round 4, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Sunday 19 April 2015 - L to R): Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W06 locks up under braking as he battle for position with Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF15-T.

The Iceman, Raikkonen, was ondertussen op een verschillende pitstopstrategie overgeschakeld die ons nog een erg leuk einde zou bezorgen. Terwijl de rest van de toppers op de mediumband eindigde, zou de Fin zijn race op de snellere zachte band uitrijden. Zo maakte hij in de laatste vijftien rondes een achterstand van bijna twintig seconden goed op Rosberg, die in tweede positie reed. In de voorlaatste ronde was er enkel nog Ferrari-rood te zien in de achteruitkijkspiegel van de Mercedes. Een duel bood zich aan, maar Raikkonen nam een remprobleem bij Rosberg na het rechte stuk met open armen in ontvangst. Ook de ongenaakbare leider, Lewis Hamilton, kreeg het nog even warm toen hij in de laatste ronde eveneens te maken kreeg met een mankement aan de remmen. Gelukkig voor hem was de vijfsecondenkloof tussen hem en Kimi genoeg om zeker te zijn van de zege. Net op tijd binnen en een drie op vier voor de regerend wereldkampioen.

Formula One World Championship 2015, Round 4, Bahrain Grand Prix, Sakhir, Bahrain, Sunday 19 April 2015 - st place for Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W06, 2nd for Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF15-T and 3rd place for Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1.

Een kleine wijziging bij de podiumgasten, waar Raikkonen zijn teamgenoot Vettel kwam vervangen en nog eens op het podium stond. Tegen de suprematie van Hamilton is momenteel niets te beginnen. Teammaat Rosberg drijft nu al een pak verder weg van de titel dan vorig jaar het geval was. Dat is mede door de verbeterde Ferrari’s en vooral het talent en koersinzicht van niet alleen hun rijders, maar het hele Italiaanse team. In de strijd om the best of the rest zien we elke week veranderingen en spanning.

 Uitslag GP Bahrein:

1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) in 1u3’05″809
2. Kimi Raikkonen (Fin-Ferrari) op 3″380
3. Nico Rosberg (Dui-Mercedes) 6”033
4. Valterri Bottas (Fin-Williams) 42”957
5. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) 43”989
6. Daniel Ricciardo (Aus-Red Bull) 61”751
7. Romain Grosjean (Fra-Lotus) 84”763
8. Sergio Perez (Mex-Force India) Op 1 ronde
9. Daniil Kvyat (Rus-Red Bull
10. Felipe Massa (Bra-Williams)
11. Fernando Alonso (Spa-McLaren)
12. Felipe Nasr (Bra-Sauber)
13. Nico Hülkenberg (Dui-Force India)
14. Marcus Ericsson (Zwe-Sauber)
15. Pastor Maldonado (Ven-Lotus)
16. Will Stevens (GBr-Manor) 2 rondes
17. Roberto Merhi (Spa-Manor) 3 rondes
18. Max Verstappen (Ned-Toro Rosso) DNF
19. Carlos Sainz Jr. (Spa-Toro Rosso) DNF
20. Jenson Button (GBr-McLaren) DNS

 

Tussenstand WK top 10: 

1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 93 pt.
2. Nico Rosberg (Dui-Mercedes) 66 pt.
3. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) 65 pt.
4. Kimi Raikkonen (Fin-Ferrari) 42 pt.
5. Felipe Massa (Bra-Williams) 31 pt.
6. Valterri Bottas (Fin-Williams) 30 pt.
7. Daniel Ricciardo (Aus-Red Bull) 19 pt.
8. Felipe Nasr (Bra-Sauber) 14 pt.
9. Romain Grosjean (Fra-Lotus) 12 pt.
10. Carlos Sainz Jr. (Spa-Toro Rosso) 6 pt.