Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De maand mei belooft een goede te worden, met maar liefst drie verschillende wereldkampioenschappen op het DRIVR-menu. Dit zijn fotografische hoogdagen voor mij, want motorsport is een passie die me al sinds de kinderjaren nauw aan het hart ligt. Dat DRIVR geen rechtoe-rechtaan verslaggeving brengt is een zegen, want het geeft me meer creativiteitsvrijheid dan zij die werken voor een puur motorsportmedium. Rondspeuren op het net naar inspiratie is dan ook een dagelijkse bezigheid, met hieronder een oplijsting van mijn persoonlijke favorieten!

porsche9171970lemans
(Copyright: onbekend)

Porsche wilde Le Mans winnen, en voor 1970 werd een groot offensief ingezet. Ondanks dat was het noch de 917 langheck, noch de Gulf-Wyer 917 die met de bloemenkrans ging lopen. Het was de rood-witte Salzburg 917K van Hans Herrmann en Richard Attwood die Porsche de eerste overwinning op La Sarthe bezorgde. Deze knappe panning-foto is dan ook een mijlpaal in de geschiedenis van het merk.

LARY7885
(Copyright: Larry Chen)

Spa en regen is dan misschien wel een cliché, maar het levert vaak ook schitterende beelden op. Topfotograaf Larry Chen (Speedhunters) stond tot aan zijn knieën in het water tijdens de 24 uur van Spa in 2012, maar zij die de regenstormen trotseerden, kregen dit soort pareltjes mee naar huis.

616254_4806672457856_1570964263_o-1024x682
(Copyright: Aurelièn Vialatte)

De rallysport is een wereld apart, en voorbereiding brengt hier de sleutel tot succes. Fotograaf Aurelièn Vialatte had zijn tijd genomen om een mooie landschapsfoto te kadreren, alvorens Sebastien Ogier volgas voorbij kwam stormen in zijn Polo WRC.

91710ring
(Copyright: onbekend)

Dit moet wel één van de meeste bizarre motorsportfoto’s zijn die ooit het levenslicht zag, maar het is toch geen marketingstunt van Porsche. De president van West-Duitsland droomde er in 1973 van een rondje mee te rijden in de machtige 917/10 op de Nordschleife, maar op de dag zelf sneeuwde het. Piloot Willi Kauhsen wist dat het circuit niet volledig besneeuwd was en besloot toch uit te rijden. De president stapte in (in zijn kostuum) en 12 minuten later stonden ze weer veilig terug in de pits. Ondanks de omstandigheden werd er toch 280 km/u uit de Porsche geperst!

73rd Members Meeting
(Copyright: Dave Adams)

It’s all in the details, zegt collega Ken me wel eens. En gelijk heeft ie, want goed uitgevoerde detailfoto’s zijn er om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Ze lichtten een tipje van de sluier, zonder het geheel prijs te geven. Toch zullen de liefhebbers van Group C-wagens het onmiskenbare Martini kleurenschema van de Lancia LC2 herkennen, een Italiaanse schone uit de hoogdagen van prototype-racerij.

esp_70
(Copyright: onbekend)

“Het drama van Jarama” zou perfect de titel van dit beeld kunnen zijn. Jackie Stewart schijnt niet onder de indruk te zijn van het inferno op de achtergrond terwijl hij al driftend voorbij de crashsite scheurt. Als bij wonder vielen er geen doden, maar Jackie kon dat nog niet geweten hebben op het moment van deze foto. De koelbloedigheid van de toenmalige Formule 1 coureurs werd nog nooit zo treffend in beeld gebracht.

8700680821_398e700df2_o
(Copyricht: Alexis Goure)

De stilte voor de storm, perfect weergeven in dit beeld van fotograaf Alexis Goure. De vage weerspiegeling in de vloer en een streepje zonlicht over de slapende Chevron B16 brengen rust op een plek waar normaal gezien brullende motoren en gehaaste mechaniekers de dienst uitmaken.

11
(Copyright: Loic Kernen)

Zonet zagen we al Spa in de regen, maar voor dit beeld trekken we naar Monaco. De jaarlijkse Historic Grand Prix viel enkele jaren geleden compleet in het water, maar gelukkig wist Loic Kernen zijn kalmte te bewaren om dit beeld met prachtige belichting de wereld in te sturen.

Stefan Johansson'Ferrari passes Rascasse
(Copyright: Rainer Schlegelmilch)

Het beste shot dat topfotograaf Rainer Schlegelmilch ooit uit zijn mouw heeft geschud, naar mijn inzien. Een perfect panning-shot uit 1985, van vlak achter de vangrail geschoten, met als bonus een grote turbo-vlam uit Stefan Johansson’s Ferrari.

P7A6756-Edit
(Copyright: Thomas Juel)

Afsluiten doe ik graag met dit beeld van Thomas Juel, welk twee Porsche’s 956 portretteert op een historische race in Denemarken.
De knappe lichtinval op de achtergrond en de geringe scherptediepte maken van dit beeld een uitschieter voor mij. Het geeft ook een soort van romantiek aan dit beeld, met wagens wiens gloriedagen reeds ver achter ons liggen.