Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

2015_VW_GTISupersportVisionGT_02Het VW-treffen is wederom van start gegaan. Een unieke kans voor de merken van de Volkswagengroep om met enkele concept cars te polsen naar de mening van het publiek of die probeersels al dan niet de moeite waard zijn om in productie te brengen. Skoda beet de spits af en voorts worden er nog stevig aangepaste GTI’s verwacht. Ook voor de VW-tuners zijn het hoogdagen daar aan de Wörthersee en zo komt er wel al eens een kruising tussen een Eos en een Scirocco tot leven.

Skoda FUNstar

2015_Skoda_Funstar_01

2015_Skoda_Funstar_032015_Skoda_Funstar_02

Voor Skoda is het ondertussen een jaarlijkse gewoonte dat de Skoda Academy zich uitleeft op een recent model en er een blitse concept van maakt voor het tuningtreffen in Wörthersee. Dit jaar werd de nieuwe Fabia onder handen genomen en omgevormd tot een pick-up(je). Oorspronkelijk wilden de studenten van de Skoda Academy de FUNstar voorzien van een 1.8TSI-motor, maar die bleek te zwaar voor het gestel. Bijgevolg schuilt er een 1.2liter TSI met 122pk onder de motorkap. De inspiratiebron voor deze pick-upversie van de Fabia was de Felicia Fun die tussen 1997 en 2001 gebouwd werd. De FUNstar zal weliswaar nooit in productie komen maakte het Tsjechische merk al bekend.

GTI Supersport Vision Gran Turismo

2015_VW_GTISupersportVisionGT_01

Hoewel het nog niet officieel is dat deze virtuele rakker in tastbare versie zal verschijnen aan de Wôrthersee, is de kans toch erg groot. Vorig jaar was dit namelijk ook het geval voor de GTI Roadster Vision Gran Turismo. Deze jongen lijkt volledig klaar om de track te verslinden dankzij zijn aerodynamische looks, maar vooral dankzij een 3.0liter VR6 die goed is voor 503pk en een koppel van 665Nm. De sprint tot 100 is hierdoor mogelijk in 3,6sec

GTI Concept

2015_VW_Golf_GTIconcept_02

Wat we wel met zekerheid mogen verwachten is een nieuwe GTI concept die speciaal voor Wörthersee zal ontwikkeld worden door een groep van dertien stagiairs die tussen 17 en 25 jaar oud zijn. De basis van deze auto is de Golf GTI Performance. Ondertussen liet VW de eerste foto los op het net. De studenten kozen voor een donkergrijs-gele kleurencombinatie op de body van deze driedeurs GTI. Ook de gele calipers vallen meteen op. Nu is het nog afwachten wat er onder de motorkap zoal gewijzigd is.

GTI Clubsport

2015_VW_GolfGTIClubsportConcept_06

2015_VW_GolfGTIClubsportConcept_052015_VW_GolfGTIClubsportConcept_04

Natuurlijk kan VW het werk niet alleen over laten aan de studenten en dus komt het zelf met deze toch wel erg aantrekkelijke GTI Clubsport naar buiten. De iets meer uitstekende spoiler en strakke voorbumper staan hem goed. Deze concept wordt gevoed door een 2.0l TFSI die goed is voor 265pk. Ter vergelijking, de GTI Performance levert 35pk minder. Hoewel hij aangekondigd is als concept, horen we hier en daar toch al dat de Clubsport in productie zou komen…

Skoda Fabia Red & Grey

2015_Skoda_FabiaRed&Grey_01

De Fabia krijgt een nieuw jasje met het Red & Grey design pakket dat ze aan de Wörthersee presenteren. De basiskleur is Moonwhite, maar de grijze en rode details geven een nieuwe, persoonlijke look. Skoda toont daarmee dat het nog altijd wil scoren met personalisatie en veelzijdigheid op gebied van uiterlijk. Daarnaast is deze vijfdeurs Fabia uitgerust met 17-duims Savio-velgen, een kleine spoiler achteraan en vooraan, zijskirts en zelfs een diffuser.

Skoda Fabia R5 Combi

2015_Skoda_R5Combi_01

Tenslotte gooide Skoda er nog een fantasietje tussen met deze Combi rallyversie van de Fabia R5. Verwacht deze niet in het veld tussen het andere rallygeweld, want dat zal niet gebeuren. Het is wel een leuk ding om naar te kijken met de opvallende kleuren, de bredere wielkasten, hoge spoiler en stralende witte 18-inch velgen. De R5 Combi wordt aangedreven door een 1.6l turbomotor die 280pk en een koppel van 420Nm produceert.

Audi TT Clubsport Concept

2015_Audi_TTClubsportConcept_01

2015_Audi_TTClubsportConcept_022015_Audi_TTClubsportConcept_03

Ook Audi mag niet ontbreken op het Oostenrijkse tuningfestival. Het merk met de vier ringen trakteert ons op een opgeblazen TT Clubsport Turbo. En dat is niet zomaar een turbo, het is een elektrische. Het is de eerste keer dat Audi een concept voorziet van elektrische turbo gekoppeld aan een benzinemotor. Die nieuwe turbo komt de 2,5liter-TFSI en zijn 600pk en 650Nm alleen maar ten goede. Doordat de e-turbo niet afhankelijk is van de toeren van de motor kan deze sneller aanslaan en heeft ie een langere adem dan een gewone turbo. Deze erg gespierde TT weegt uiteindelijk slechts 1,4 ton en die brengt hij in 3,6sec naar 100, zijn top ligt zelfs op 310km/u.

Project Eos R36

2015_VW_ProjectEosR36_01

Voor de VW-tuningfans blijft Wörthersee het summum en dus geven we jullie nog een opvallend verschijning mee, want ook de gewone man werkt thuis in zijn garage naar dit evenement toe. Project Eos R36 combineert de body van de Eos met de snuit van de Scirocco en de achterlichten van de Golf 6. Het motorblok werd vervangen door een 3.6liter VR6 uit de Passat R36. Daar is ie goed voor 300pk, maar hoeveel hij in deze exclusieve cabrio produceert is niet duidelijk.