Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat Ariel geen alledaagse sportwagens bouwt, weten we al sinds de onthulling van de Atom in 1996. Bijna twintig jaar later acht de sportwagenbouwer uit Engeland de tijd rijp voor een nieuwe creatuur: de Ariel Nomad. Wat dat precies is, mag je van ons zelf bepalen – want de Nomad ziet eruit als een straatlegale kruising tussen een naakte sportwagen, een rallywagen en een buggy. Dat vertaalt zich dan weer in tal van mogelijkheden, zowel on- als off-road. Tijd om eens onder de spreekwoordelijke kap te kijken.

2015_Ariel_Nomad_10

De basis voor de Nomad blijft de Atom, maar uiteindelijk is deze ruige rakker toch helemaal anders. Het chassis is stevig versterkt en van een rolkooi voorzien om de veiligheid off-road te garanderen. Om ook op losse ondergrond goed uit de voeten te komen, is de ophanging verbeterd en zijn er long-travel schokdempers geïnstalleerd zoals het een buggy betaamt. De Nomad staat met zijn 300 mm ook een pak hoger dan de Atom en ondanks een gewicht van slechts 670kg is hij toch 200kg zwaarder dan zijn platte broer.

2015_Ariel_Nomad_09

2015_Ariel_Nomad_032015_Ariel_Nomad_06

Dankzij de 2.4 liter viercilinder Honda VTEC motor van de Atom blijft de Nomad evenwel pokkesnel. Met een vermogen van 235pk aan 7200tpm en een koppel van 300Nm aan 4300 toeren spurt de Ariel-buggy in 3.5sec naar 100km/u. De topsnelheid van de Nomad ligt op 201km/u. Een manuele six speed close ratio schakelbak met hydraulische koppeling moet het fun level van deze kleine off-roader nog verhogen. Ondanks het feit dat de Nomad alle terreinen moet aankunnen, werd hij niet voorzien van een 4×4. Ariel acht de achterwielaandrijving capabel genoeg.

2015_Ariel_Nomad_08

2015_Ariel_Nomad_052015_Ariel_Nomad_07

In tegenstelling tot de Atom zal je gezicht niet vervormd worden tot een uitgeperste appelsien dankzij een heuse voorruit. Zo is er toch enige bescherming tegen opspattende modder of woestijnzand. Personalisatie blijft belangrijk en dus biedt Ariel voor de Nomad een heleboel opties aan, te beginnen bij verschillende wielsoorten -en groottes die variëren van 15 tot 18 inch. De jongens van Evo zijn er in ieder geval laaiend enthousiast over (ook op gladde tarmac) zoals onderstaand filmpje bewijst.