Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds het gehele parcours voor de Pikes Peak International Hillclimb in 2011 werd geasfalteerd, werd het record van 9 minuten 51 seconden op het oude, deels onverharde, parcours definitief naar de geschiedenisboeken verwezen. Gelukkig was er Sébastien Loeb en het fabrieksteam van Peugeot dat in 2013 de puntjes op de i kwam zetten, met een kanon-tijd van 8 minuten 13 seconden. Deze run word aanzien als de ultieme doeltijd, waar misschien zelfs niemand ooit aan gaat kunnen ruiken. Vorig jaar werd dat idee nog kracht bijgezet nadat winnaar Romain Dumas met 9 minuten 5 seconden amper in de buurt kwam van Loeb’s tijd.

Dit jaar werd iedereen echter met verstomming geslagen, want het was voor een keer geen gevleugeld turbomonster dat de grootste bokaal mee naar huis nam. Rhys Millen (zoon van 5-voudig winnaar Rod Millen) kwam met een potente elektrische wagen aanzetten, die aanspraak kon maken op de overwinning. Toen Rhys na 9 minuten en 7 seconden over de streep kwam, was hij echter maar deels tevreden met de algemene overwinning en het elektrisch record op de PPIHC. Halverwege had de Nieuw-Zeelander blijkbaar 50% van het vermogen verloren, waardoor de (hou je vast) 1.367 beschikbare pk’s niet ten volste benut werd.

eO-PP03

En zo doende hebben we weer een extra reden om naar de PPIHC 2016 uit te kijken, want volgens Rhys had hij anders zeker een halve minuut sneller kunnen zijn. Als we 8 minuten 38 seconden mogen aannemen als het ware potentieel van de wagen dit jaar, dan mogen we nog vuurwerk verwachten in de komende jaren. Maar daarvoor zal eerst het gewicht naar beneden moeten, want met 1.150 kg is eO PP03 niet bepaald een lichtgewicht in vergelijking met de Peugeot (875 kg). Wat dat gaat geven zien we binnenkort, in afwachting rijden we graag nog eens een keertje mee met Rhys Millen naar de top van Pikes Peak. Enjoy!