Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

“Waarom schrijf je niet nog eens een update over je Swift Sport?” opperde de hoofdredacteur. Hij heeft natuurlijk makkelijk praten: ’s mans Alfa veroorzaakt meer kopzorgen dan een dertigercrisis, terwijl mijn zakjapanner zo betrouwbaar is als de viervoeter des huizes. Zij het er dan eentje in energiek puppyformaat, zo leerde een gezamenlijk ritje met een exemplaar van de huidige generatie.

SSS_05

Maar eerst even kort: 1-GKV-100 klokte onlangs de kaap van de 66.000 kilometer en doet dat nog altijd probleemloos. Zeg nu zelf: als de enige twee irritaties sinds de laatste fleetupdate bestaan uit een passagiersstoel die terugklapt in een belachelijk kaarsrechte positie nadat de achterpassagiers zijn uitgestapt, en een passagier die een quasi leeg drankblikje in het opbergvak vergat – met plakkerig schoonmaakwerk achteraf – dan kan ik deze vervolgreeks maar beter voor bekeken houden en mee gaan sleutelen aan Kens 155.

SSS_06

Gelukkig zijn daar de collega’s van Autofans, die sinds kort het huidige Swift Sport-model tot hun langetermijntestvloot – 3x woordwaarde bij Wordfeud, iemand? – mogen rekenen. Hoeveel sterkedrank eraan te pas gekomen is om het een goed idee te vinden het lichtgrijze exemplaar in het blauw te laten wrappen – laat staan hoe ze in godsnaam de PR van Suzuki zo ver hebben gekregen – wou Autofans-redacteur Yves niet kwijt. Wel tekende hij een puik ritje uit langs de binnenwegen van het Kontichse hinterland. Ideaal terrein voor beide Japanners.

SSS_02

Aan het einde van de rit concludeerden we dit: ondanks het feit dat 1-GKV-100 in 2010 het nest verliet, blijkt hij nog steeds de meest speelse van de twee. Sneller in onderstuur – al zit een langzaam maar zeker afnemend loopvlak daar ook voor iets tussen – en ook meer kwispelend bij gas lossen in de bocht. 1-HXJ-043 mag dan luider en met meer bas blaffen, blauwzwart houdt zich iets langer in vooraleer mee te spelen. Twee energieke puppy’s dus.

[Foto’s: Yves Wouters]