Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

DRIVR heeft vele charmes en troeven, maar voor de stervelingen van onze redactie is het niet altijd even makkelijk om kort op de bal te spelen wanneer het op autonieuws aankomt. Toch willen we onze trouwe lezers ook op dat vlak niet op hun honger laten zitten. Daarom brengen we voortaan weer wekelijks een round-up van het belangrijkste en relevantste nieuwkomers in de autowereld.

Rolls-Royce Wraith ‘Inspired by Music

2015_RollsRoyce_WraithMusic_01

2015_RollsRoyce_WraithMusic_032015_RollsRoyce_WraithMusic_02

De Wraith is het nieuwe paradepaardje van het merk met de flying lady op de motorkap en daarom laten ze met plezier af en toe een ‘specialleke’ los op de wereld. Deze Inspired by Music moet niet alleen je rijsensatie, maar ook je gehoor doen tintelen. Een bespoke audiosysteem zorgt via 18 luidsprekers en 1.300 watt voor de nodige beats. Aan de buitenkant moet de muzikale Wraith opvallen dankzij de Lyrical Copper-kleur. Onderhuids verandert er niets.

Audi S8 Plus

2015_Audi_S8Plus_03

2015_Audi_S8Plus_022015_Audi_S8Plus_01

Geen ‘R’ voor de S8, wel een toevoeging van Plus. En dat zorgt toch ook al voor de nodige extra’s. De limousine van Audi krijgt daardoor een degelijke vermogensinjectie. Door het gebruik van een efficiënte turbo gaat de vierliter TFSI van 520 naar 605 pk en stijgt het koppel van 650 naar 750 Nm, in overboost althans. Daardoor spurt dit zwaargewicht in 3,8 seconden naar 100 en stopt de teller bij 305 km/h. Het interieur baadt in alcantara en buiten prijken er 21-duims velgen. De adaptieve sportluchtvering en het Dynamic Steering werden speciaal voor deze S8 Plus afgesteld.

Suzuki Baleno

2016_Suzuki_Baleno_02

De Baleno is een oude bekende, want deze compacte stadsauto werd in de jaren 90 al eens door Suzuki geproduceerd. We kunnen eerlijk zeggen dat het niet het knapste model was. De opvolger staat nu klaar om weer in het straatbeeld te verschijnen. De nieuwe Baleno is een compacte vijfdeurs die vooral praktisch moet zijn. Qua looks is hij duidelijk gebaseerd op de IK-2 concept die recent op de Geneva Motor Show werd voorgesteld.