Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_expeditiondelasamericasAls je wil weten waar de Camel Trophy zijn mosterd haalde, dan is deze documentaire verplichte kost. Bedacht door de man die het Rubicon Trail voor het eerst per wagen ontsloot, ging de Expedicion De Las Americas van Kaap Hoorn helemaal in het Zuiden van Latijns-Amerika naar het meest noordelijke punt van Alaska. En daartussen: de Darien Gap oftewel het moerassige niemandsland dat Zuid-Amerika met Noord-Amerika verbindt. De enige gemotoriseerde expeditie die daar ooit gepasseerd is, was er een van het Britse leger – en die verloor er acht manschappen gedurende een 100 dagen durende uitputtingsslag. Mark A. Smith en de zijnen deden er 30 dagen over, zonder slachtoffers.

TIP: de actie begint vanaf 8:48!