Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het Concours d’Elegance op Pebble Beach klinkt niet erg Amerikaans, maar het is wel een van de fijnste evenementen in de autowereld. Met zicht op zee kunnen de bezoekers genieten van alle soorten auto’s. Van conceptcars tot oldtimers, van paars tot klassiek racejasje. Om het hele lot aan bod te komen hebben we helaas te weinig plaats, maar we zetten met plezier de nieuwigheden op een rij.

Icona Vulcano

2015_Icona_Vulcano_022015_Icona_Vulcano_03

Een supercar van Chinese bodem, dat is de Icona Vulcano. Een eerste prototype van deze supercar werd in 2013 al getoond in Shanghai. Sindsdien was het stil, maar nu laat Icona weer van zich horen. De Vulcano doet beroep op de 6,2 l V8 supercharger die we ook in de Corvette ZR-1 terugvinden. Daaruit puurt de uit een mix van titanium en koolstofvezel bestaande Chinees maar liefst 670 pk. Een sprint van 0-100 gebeurt in 2,8 seconden en bereikt een topsnelheid van maar liefst 354 km/u.

BMW M4 GTS Concept

P90193878_highRes

P90193877_highResP90193880_highRes

Net zoals de M3 al meerdere speciale modellen kreeg om hem op te lichten, is nu ook de M4 aan de beurt. Daarnaast is deze verbluffende M4 GTS Concept ook een manier om de innovaties, die BMW in de seriemodellen wil integreren, te tonen aan het grote publiek. Zo beschikt deze concept over het waterinjectiesysteem dat ook al gebruikt wordt in de M4 MotoGP Safety Car en zijn de achterlichten voorzien van OLED (organic light-emitting diode)-technologie. Om het gewicht en het zwaartepunt te verlagen bestaat de motorkap uit CFRP (carbon fibre-reinforced plastic).

Lamborghini Aventador SV Roadster

2016_Lamborghini_AventadorSVRoadster_01

2016_Lamborghini_AventadorSVRoadster_032016_Lamborghini_AventadorSVRoadster_02

Na de Coupé volgt nu de Roadster van de Aventadors extreme uitvoering. Het opvouwbare dak van de Roadster zorgt voor 50 kg aan extra gewicht, maar dat weegt slechts minimaal door in zijn prestaties. Net zoals in de gesloten versie zorgt de 6,5 l atmosferische V12 voor 750 pk. Daarmee sprint de Roadster in 2,9 seconden naar 100, een minimaal verschil van 0,1 seconde tegenover de Coupé. Wanneer je richting de topsnelheid van 349 km/u gaat, adviseert Lamborghini wel om het 6 kg zware koolstofvezel dak erop te zetten. Van deze Super Veloce zullen er 500 stuks gemaakt worden.

Galpin-Fisker Rocket Speedster

2015_Galpin-Fisker_RocketSpeedster_02

2015_Galpin-Fisker_RocketSpeedster_012015_Galpin-Fisker_RocketSpeedster_03

Vorig jaar startte de samenwerking tussen Galpin Motor Sports en Fisker met een Rocket Coupe die onthuld werd op de Los Angeles Auto Show. Nu zijn ze nog een stapje verder gegaan met deze Rocket Speedster. Je merkt meteen dat het eigenlijk gaat om een verbouwde Ford Mustang met het strakke uitzicht dat Fisker ook op de Karma voorzag. Ook de custom 21-inch velgen springen meteen in het oog. Onderhuids zorgt een 5.0 l supercharged V8 voor het nodige plezier.

Lexus GS Facelift

2016_Lexus_GS_01

Lexus wil zich met de nieuwe GS naar een hoger plan brengen. De facelift is voorzien van nieuwe Bi-LED-koplampen en ook de achterste lichten zijn aangepakt. Vooraan valt de nieuwe bumper met de best grote zijskirts op. Ook de gewijzigde achterbumper moet de elegantie van de coupé in de verf zetten. Binnen wordt het display voor de bestuurder groter en duidelijker. Ook het multimediasysteem met 12,3 inch scherm heeft verbeterde graphics meegekregen.

Lexus LX 570 Facelift

2016_Lexus_LX_02

2016_Lexus_LX_012016_Lexus_LX_03

Net zoals bij de GS zijn de nieuwigheden gelijkaardig. Vooraan wordt hij ook voorzien van de typische grille en nieuwe LED-lichten. En ook achteraan werden de bumper en lampen aangepast. De veranderingen bevinden zich meer onderhuids, waar er een nieuw Drive Mode Select-systeem is geïnstalleerd dat de aandrijflijn en de variabele vering kan aanpassen. Op vlak van motorisatie blijft de LX een beroep doen op een 5,7 l V8, maar krijgt hij nu wel een automatische bak met acht versnellingen in plaats van zes.

Hyundai Vision G Concept

2015_Hyundai_VisionGConcept_01

De Hyundai van de toekomst, zo kun je hem ook noemen. Het is alleszins de weg die Hyundai wil inslaan in de toekomst. De Vision G werd ontworpen door hoofdontwerper Peter Schreyer en mag zeker vernieuwend genoemd worden. Het design, met prominente grille, mag er wezen. Het instrumentarium, bestaande uit een gebogen LCD-scherm, is revolutionair. Om zeker ook de Amerikaanse markt niet teniet te doen, schuilt er een V8-blok van 5 liter en 425 pk onder de motorkap.

One-off McLaren 570S

2015_McLaren_570sPurple_01

Het is je misschien wel al opgevallen, deze McLaren is paars. Volledig paars en uniek. Met deze one-off McLaren 570S wil het Britse bedrijf hun MSO-afdeling in de verf zetten. De jongens van McLaren Special Operations hebben uiteindelijk amper iets veranderd aan dit exemplaar. Naast de opvallende kleur bevindt de grootste verandering zich binnen, waar er een nieuw Carbon Black leder interieur, met matchende kleuraccenten is voorzien.

BMW 3.0 CSL Hommage R Concept

2015_BMW_CSLHommage_01

De bijzondere CSL Hommage kwam hier eerder al aan bod na zijn onthulling in Villa d’Este. Toch konden we hem in deze uitvoering niet weerhouden, want zijn nieuwe look staat hem als gegoten. In Villa d’Este zagen we het eerbetoon nog in een fel Golf Yellow. BMW had het beste dus opgespaard voor Pebble Beach.