Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_boekentipgasolineandmagicCrowdsourcing is een relatief nieuw begrip dat zijn bestaan dankt aan de interactiemogelijkheden van het digitale tijdperk. Vroeger, zoals dat zo mooi heet, was dat anders. Toen hadden amateurfotografen weinig of geen opties om hun beelden in het publieke domein te exposeren, waardoor veel pareltjes ergens op zolder belandden. Compilator Thomas Horat heeft de kracht van de moderne communicatiekanalen gebruikt om die oude beelden eens en vooral altijd te laten schitteren in het boek Gasoline & Magic.

Most of the pictures in Gasoline and Magic, often impressive and quasi intimate shots, were taken by amateur photographers, who now share with us their fascination with fast cars. Swiss filmmaker and collector Thomas Horat spent years tracking down, labeling and archiving these pictures, which he now presents for the first time to the world at large in Gasoline and Magic – and at the show “VROOOOAAAMMM” at the Museum im Bellpark in Kriens, Switzerland (August 22 – November 8, 2015).

[Te koop bij Edition Patrick Frey, Foto’s via Classic Driver]