Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook in Brazilië zagen we het gebruikelijke beeld en stonden beide Zilverpijlen op de eerste startrij. Rosberg had het hele weekend gedomineerd tijdens de oefensessies en trok die lijn door naar de kwalificaties om zijn vijfde pole op rij te behalen. Hamilton kon nog nooit winnen in Brazilië, iets wat zijn grote voorbeeld Senna ook pas lukte bij zijn achtste deelname.

Formula One World Championship 2015, Round 18, Brazilian Grand Prix

De start is de afgelopen weken al een paar keer niet de beste discipline van Rosberg gebleken, maar in Brazilië was de Duitser wel goed weg. En dat gold eigenlijk voor het hele pak, met uitzondering van Carlos Sainz Junior. Net voor de opwaringsronde bleek er wat mis te zijn waardoor hij terug naar de pits moest en van daar uit kon starten. Na één ronde zat zijn race er desalniettemin op toen hij de kracht voelde weglopen uit zijn Torro Rosso.

Opvallend genoeg was het de enige wagen die de race in Brazilië niet uitreed en dus niet finishte. Wie wel uitreed, maar later gediskwalificeerd werd, was Felipe Massa. De temperatuur van zijn rechterband was namelijk te hoog. Er werd 137 graden celsius gemeten, terwijl een maximum van 110 graden is toegelaten.

In de race was het wachten tot ronde 32 van de 71 alvorens we echt iets te zien kregen. Wie anders dan Max Verstappen zorgde voor het spektakel. Aan het einde van het rechte stuk probeerde de youngster in bocht 1 buitenom te gaan bij Perez – en hoewel dat niet meteen lukte, volhardde hij door zich in bocht 2 met veel lef aan de binnenkant te plaatsen. Perez was in zijn Force India slim genoeg om niet bruusk in te sturen en zo kreeg Verstappen de nodige millimeters ruimte om zijn prachtige inhaalmanoeuvre tot een goed einde te brengen. David Coulthard had in zijn commentatorcabine niets dan lof voor de jonge Nederlander: “The mark of a champion” klonk het overtuigd.

Dat laatste werd nogmaals duidelijk toen er even later eenzelfde duel volgde tussen Maldonado en Ericsson. Daarbij ging Maldonado in zijn Lotus wel in de fout en ‘ramde’ hij even de Sauber van Ericsson. Gevolg: vijf seconden tijdstraf voor de Colombiaan.

Om eerlijk te zijn, hadden we daarmee het spectaculairste uit Brazilië wel gehad. Rosberg reed een feilloze race en Hamilton leek enkel na de laatste pitstop wat dichterbij te komen, maar een aanval kon de wereldkampioen niet meer plaatsen. Weeral geen overwinning in Brazilië voor de Brit en een sterk seizoenseinde van zijn ploegmaat. Eentje dat weliswaar te laat komt. Nu de druk er af is bij Rosberg, lijkt het namelijk wel te lukken. Op naar de laatste race in Abu Dhabi volgende week.

Uitslag GP Brazilië:

1. Nico Rosberg (Dui-Mercedes) in 1u31’09″090
2. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) op 7″756
3. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) 14”244
4. Kimi Raikkonen (Fin-Ferrari) 47”543
5. Valtteri Bottas (Fin-Williams) 1 Ronde
6. Nico Hülkenberg (Dui-Force India) 1 Ronde
7. Daniil Kvyat (Rus-Red Bull) 1 Ronde
8. Romain Grosjean (Fra-Lotus) 1 Ronde
9. Max Verstappen (Ned-Toro Rosso) 1 Ronde
10. Pastor Maldonado (Ven-Lotus) 1 Ronde
11. Daniel Ricciardo (Aus-Red Bull) 1 Ronde
12. Sergio Perez (Mex-Force India) 1 Ronde
13. Felipe Nasr (Bra-Sauber) 1 Ronde
14. Jenson Button (GBr-McLaren) 1 Ronde
15. Fernando Alonso (Spa-McLaren) 1 Ronde
16. Marcus Ericsson (Zwe-Sauber) 2 Rondes
17. Will Stevens (GBr-Manor) 4 Rondes
18. Alexander Rossi (VS-Manor) 4 Rondes
19. Carlos Sainz Jr. (Spa-Toro Rosso) DNF
20. Felipe Massa (Bra-Williams) DSQ

 

Tussenstand WK top 10:

1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 363 pt.
2. Nico Rosberg (Dui-Mercedes) 297 pt.
3. Sebastian Vettel (Dui-Ferrari) 266 pt.
4. Valterri Bottas (Fin-Williams) 136 pt.
5. Kimi Raikkonen (Fin-Ferrari) 135 pt.
6. Felipe Massa (Bra-Williams) 117 pt.
7. Daniil Kvyat (Rus-Red Bull) 94 pt.
8. Daniel Ricciardo (Aus-Red Bull) 84 pt.
9. Sergio Perez (Mex-Force India) 68 pt.
10. Nico Hülkenberg (Dui-Force India) 52 pt.