Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Trackdayfanaten mogen in hun handjes beginnen wrijven, want er komt een nieuw circuit niet ver over de Franse grens. De Brit Jonathan Palmer, ex-Formule 1-coureur en eigenaar van MotorSport Vision, heeft in het Noordoosten van Frankrijk namelijk de oude luchtmachtbasis van Laon-Couvron opgekocht. En dat met slechts één doel voor ogen: de site tegen 2018 ombouwen tot een internationaal motorsport-walhalla.

Laon_Autodrome_03

Op enkele kilometers van het stadje Laon, iets ten noorden van Reims, bevindt zich de toekomstige motorsportsite. De luchtvaartbasis die er nu ligt strekt zich uit over 5 vierkante kilometer. Met zijn twee start– en landingsbanen en bijhorende wegen vormt het de ideale uitgangspunt voor een nieuw racecircuit.

Met Brands Hatch, de Bedford Autodrome en Oulton Park beheert MotorSport Vision trouwens al enkele fijne Britse circuits. Toch wil Jonathan Palmer zich nu ook richten op het vasteland. De Laon Autodrome moet een 8 kilometer lang circuit worden met een uitzonderlijk lang recht stuk van 2,4 km. Dat belooft.

Laon_Autodrome_01

Het nieuwe Franse circuit zal gebouwd worden naar het model van Bedford. Daar wordt er gefocust op trackdays en het testen van high-performance cars die al eens gebruik moeten maken van de lange uitloopstroken. Evo Magazine is bijvoorbeeld kind aan huis. Wel zal er ook effectief geracet worden op de Laon Autodrome. Dat is in Bedford niet mogelijk vanwege het ontbreken van veiligheidswanden voor het publiek. Palmer focust zich in eerste instantie op een viertal raceweekends per jaar – van GT-races tot wedstrijden met historische wagens.

Maar er is meer. Veel meer zelfs. Zo zal de site bijvoorbeeld ook plaats bieden aan een ovaal van een kilometer lang, een off-road parcours, een dragstrip én oefenterrein voor rijscholen. De toeristenaccommodatie mag natuurlijk niet ontbreken. Daarom zullen er ook hotels, appartementen, restaurants en enkele permanente garages worden opgetrokken.

Laon_Autodrome_02

In april 2018 zou dit oord van plezier ingehuldigd moeten worden. Een strakke deadline als je weet dat het vijf jaar duurde om de gelijkaardige Bedford Autodrome aan te leggen, maar zeker niet onmogelijk. Op hoop van zegen.