Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na één en twee volgt logischerwijs drie: Bart Lenaerts en Lies De Mol laten net voor de eindejaarsperiode WAFT 3 op ons los. De derde uitgave in de WAFT-reeks gaat voor de gelegenheid gepaard met een tentoonstelling rond het autowerk van een van ’s lands monumentale tekenaars: Ever Meulen. DRIVR bezocht de vernissage.

ever_meulen_04

WAFT 3 borduurt verder op het gekende elan: een eclectische collectie excentrieke auto’s en hun vaak al even excentrieke eigenaars, gekadreerd in hun natuurlijke biotoop. Van de Porsche 550 Spyder over de Touring Superleggera Disco Volante tot de Cadillac CTS-V, en van Deauville tot Detroit. Het derde deel is net iets compacter (of liever: geconcentreerder) dan de twee vorige edities, maar de beperkte Friends of the House-versie verpakt het nieuwe boek vakkundig in een nette doos zodat het perfect in je boekenkast of op je salontafel aansluit bij WAFT 1 en 2.

ever_meulen_01

ever_meulen_02ever_meulen_05

Die Friends of the House-versie werd overigens geïllustreerd door Ever Meulen. Vermeulen, die jarenlang Humo’s illustreerde, is een groot liefhebber van Amerikaanse exotica, en schepper van allerlei eigenzinnige automobiele creaties. De tentoonstelling Automaat, die je in het WAFT-hoofdkwartier op het Antwerpse Zuid kunt bezoeken, bundelt een overzicht van Vermeulens autowerk. Van schetsen van Italiaanse, Britse en Amerikaanse klassiekers, tot maquettes van de automobielen die aan zijn eigen brein ontsproten zijn.

ever_meulen_03

WAFT 3 (256 bladzijden, hardcover, 25 x25 cm, taal: Engels, prijs: €40 ) is te bestellen via de webshop van WAFT, of af te halen in de WAFT-galerij (Vlaamsekaai 8, 2000 Antwerpen).

Automaat, de tentoonstelling rond het autowerk van Ever Meulen, loopt tot en met 19 januari 2016 in de WAFT-galerij, op zaterdag van 12u tot 18u, op zondag van 12u tot 17u, of op afspraak (lies@waft.be).

ever_meulen_06

[Foto’s: Wim Bervoets]