Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Screen Shot 2016-01-01 at 14.58.19Het zit er weeral op voor 2015. Vanavond eten en drinken we ons weer rond om daarna met volle moed aan 2016 te beginnen. Hoewel ik persoonlijk liever vooruit kijk in het leven, blik ik vandaag toch met plezier terug naar 2015 – het jaar waarin ik lid werd van de DRIVR-redactie. Mijn balans zal dus gevoed worden door die vele Eerste Keren. Hopelijk hebben jullie evenveel goede herinneringen aan 2015 overgehouden!

Rit van het jaar

Balans_02

Over die keuze bestaat er geen twijfel. Als newbie bij DRIVR was deze tweede editie van de DRIVRrit voor mij een nieuw gegeven. Hoewel de zon niet fel scheen, deed het prachtig gevarieerde veld aan auto’s dat wel. Zoals het hoort, lieten wij, maar ook alle aanwezige DRIVRs het mistroostige weer niet aan hun hart komen en werd het een zeer geslaagde rit. Wie misschien nog het grootste aandeel heeft in het succes van onze rit is Axel, de man die de schitterende route uitstippelde. Daarom graag nog even de handen op mekaar voor Axel. (Applausgeluiden)

Test van het jaar

Balans_04

Verbazing, dat is wat er nu mogelijk op ieders gezicht af te lezen valt. Toch moeten jullie begrijpen dat dit eigenlijk een emotionele keuze is. De Mazda 2 was namelijk de eerste wagen die ik mocht testen voor DRIVR. En de eerste keer dat blijft toch iets speciaals. Bovendien bewijst dit 2tje samen met de nieuwe MX-5 dat Mazda gewoon goed weet waar het mee bezig is. Een aangenaam begin van mijn prille DRIVR-carrière. Trouwens, wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

Foto van het jaar

Balans_03

De foto die ik gekozen heb, is ongetwijfeld niet Bert’s mooiste, spectaculairste of wat dan ook. Maar hij brengt mij wel terug naar een fijne herinnering tijdens de DRIVRrit. Het verhaal en het gevoel dat achter een foto schuilt, vind ik vaak even belangrijk. Het zit zo: terwijl onze huisfotograaf als een volleerde Cirque Du Soleil-artiest uit het raam hing en ik met momenten vreesde voor zijn ledematen, moest ik tegelijkertijd toch serieus gas geven in onze dakloze M235i om dit olijke trio bij te benen. Dankzij Bert zijn foto kan ik dat moment nu ook zonder angstzweet beleven. Net zoals ook alle deelnemers ongetwijfeld met een glimlach terugdenken aan onze rit bij het zien van Bert’s knappe foto’s.

Geluid van het jaar

Balans_01

Het pluspunt bij de test van de CLA 250 Shooting Brake 4Matic Sport was het verslavende geluid van deze sportieve gezinswagen. De sound die de 2.0 liter viercilinder produceerde, was dan ook de perfecte reden om het gas stevig in te drukken en de 4Matic zijn werk te laten doen. Wie op de DRIVRrit aanwezig was kon bovendien genieten van een nog diepere brom van de AMG-versie die onze voormalige DRIVR-collega Pieter Ameye had meegebracht.

Inhaalmanoeuvre van het jaar

Als Formule 1-man van DRIVR zie ik mezelf verplicht om deze categorie voor mezelf in het leven te roepen. Nadat ik deze puistenkop al menig maal de lucht in geprezen heb tijdens de reviews, gaat Max Verstappen ook hier met alle eer lopen. Buitenom inhalen in Blanchimont blijft dan ook angstaanjagend. Een manoeuvre dat enkel weggelegd is voor een toekomstige wereldkampioen…