Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De files domineren ons land, de Brusselse tunnels vallen in elkaar en de Antwerpse Oosterweelverbinding is nog beruchter dan het Monster van Loch Ness. Bijgevolg staan we meer stil dan ons lief is. Een goed alternatief is de motor, maar niet iedereen wil het comfort van de auto opgeven. Het Blauwe Ovaal meent nu een gulden middenweg gevonden te hebben, in de vorm van een elektrische éénwieler die je uit het reservewiel van je Ford tovert. Welgemeend of met een knipoog?

FordUnicycle_02

Voor velen staat het binnenrijden van een stadscentrum gelijk aan stapvoets aanschuiven en foeteren. Ford stelt voor om de auto achter te laten op een parking en het laatste stuk naar je bestemming op je elektrische éénnwieler af te leggen. Die bevindt zich in de koffer, althans gedeeltelijk. Vooraleer je op je éénwieler plaats kan nemen, moet je het reservewiel (of in extremis: een achterwiel) erbij nemen, de overige unicycle-onderdelen uit de koffer halen en het geheel vervolgens te assembleren.

Hoe leuk het allemaal klinkt, het zal geen sinecure zijn om de eenwieler vlot te berijden. Persoonlijk ben ik geen geoefend circusartiest, en ik veronderstel dat ons lezerschap dat evenmin is. Want onder het bovenstuk met zadel gaat er volgens de patenttekeningen nog twee onderdelen schuil: een elektrische motor voor de aandrijving en een gyroscoop voor het evenwicht. Een idee dat waarschijnlijk van de Ryno Unicycle hieronder stamt. Daarnaast is er nog het kostenplaatje (dat mals moet blijven) en de montage (die eenvoudig moet zijn).

RynoUnicycle_01

Dat dit innovatieve project van Ford niet meteen op de markt zal komen (laat staan ooit) mag niet verbazen gezien de vele vraagtekens . Het patent op het twee-in-één idee is wel interessant, maar voorlopig lijkt het ons interessanter om een plooifiets in de koffer te leggen en de laatste kilometers naar het werk gezond af te werken.