Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De biopic oftewel de biografische film wordt steeds populairder. Tegelijkertijd wordt de autowereld en alles wat er rond hangt almaar interessanter. En dan zwijgen we nog over het succes van de documentaire Senna uit 2011 en de racefilm Rush van 2012. Hollywood is immers gek van succesverhalen en blitse wagens. Met als gevolg dat Enzo Ferrari, Ferruccio Lamborghini én het duo Charles Rolls en Henry Royce binnenkort hun opwachting op het witte doek mogen maken. Een overzicht.

Charles Rolls en Henry Royce

Rolls and Royce

Charles plus Henry is gelijk aan? Rolls Royce in dit geval. De Britse luxesleeënbouwer is niet alleen een succesvolle autoproducent, maar doet het ook goed in de branche van de vliegtuigmotoren. Niemand minder dan Martin Scorsese en Asif Kapadia (de regisseur van Senna) hebben hun schouders onder de verfilming van dit succesverhaal gezet, wat natuurlijk vuurwerk voorspelt. Met zo’n ronkende namen worden er natuurlijk ook topacteurs verwacht, maar die zijn nog niet bekend. De titel is dat wel: ‘Silver Ghost’. De basis voor de verfilming is dan ook het boek The Silver Ghost: A Supernatural Car van Jonathan Harley.

Enzo Ferrari

Enzo Ferrari

Er ligt al sinds 2004 een script klaar over de iconische Italiaanse sportwagenfabrikant, maar nu lijkt het er eindelijk van te komen. Sterker nog, er zijn zelfs twee films in de maak over Enzo Ferrari. Het eerste project, dat ondertussen al stevig bestoft is, richt zich op de beginperiode van Ferrari als autofabrikant in 1945 tot aan zijn dood in 1988. De acteur die de rol van Il Commendatore zal vertolken is niemand minder dan Robert De Niro. Daarnaast staat er nog een tweede film in de steigers, maar die zou zich eerder op de periode rond 1957 richten. Het jaar waarin de Ferrari van coureur Alfonso De Portago tijdens de Mille Miglia op 40 km van de finish een klapband kreeg, en waarbij samen met hem en zijn navigator Edmont Nelson tien mensen het leven lieten.

Ferruccio Lamborghini

Ferruccio Lamborghini

Als Ferrari een film krijgt, kan die andere ` supercarbouwer natuurlijk niet achterblijven – ook al begon het in Sant’Agata Bolognese allemaal met tractors. Tot Ferruccio Lamborghini een Ferrari kocht en hem niet goed genoeg vond. Daarop zou Enzo Ferrari hem duidelijk gemaakt hebben dat hij enkel verstand van landbouwvoertuigen had. De rest is geschiedenis… De Italiaanse Ambi Group kocht de rechten op het levensverhaal en wil deze zomer beginnen met filmen in Italië, maar ook op andere locaties over de hele wereld. Wie erin zal meespelen, is nog niet bekend. Maar de werktitel van de film kunnen we wel al meegeven: ‘Lamborghini – The Legend’.