Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie voldoende koopkracht heeft om in de klasse ‘supercars’ te gaan shoppen, hoeft zich meestal geen zorgen te maken over de uiteindelijke restwaarde. Ofwel vul je de kilometerklok, krijgt hij uiteindelijk een plaatsje in de collectie of verwissel je hem bij aanschaf van een nieuwe. Het gevolg? Liefhebbers met een ‘kleiner’ budget kunnen af en toe ook een trapje hoger kijken en kopen; momenteel het geval bij de tweedehands McLarens (en Ferrari’s).

03-mclaren-mp4-12c-high-sport

Nu, met een budget van 140.000 tot 150.000 euro is de term ‘kleiner’ waarschijnlijk een beetje misplaatst. Tenzij je het geheel vanuit het juiste perspectief bekijkt. Een nagelnieuwe Porsche 911 Carrera 4S begint pas vanaf €121.726,00 en dat zonder een enkele optie aan te vinken. Je krijgt er dan wel de hele 911-geschiedenis, hoge restwaarde en relatief lage onderhoudskosten bij, maar de prijs blijft wat hij is. Hetzelfde geldt trouwens voor de Maserati’s, Aston Martins en Bentleys van deze wereld.

Tijd dus om op koopjesjacht te gaan!. Neem nu het onderstaande zoekertje op Mobile.de. Een McLaren Mp4-12c met minder dan 20.000 km op de klok voor net geen €140.000. En dat met een 3.8-liter V8, 625 pk, F1-technologie en een chirurgisch-precieze wegligging. En da’s heus niet de enige aanbieding. In Amerika gaat het gaat zelfs zo ver dat volledig uitgerust modellen onder de hamer gaan voor net geen 115.000$.

mclaren mc14-4c

Het is en blijft uiteraard een smak geld en erg fiscaal of milieuvriendelijk zal de McLaren nooit worden. De naam lijkt dan weer weggeplukt uit de catalogus van Dell en volgens de meeste testen is de MP4-12C te steriel. Wees echter niet getreurd, want aartsrivaal 458 ondergaat tegenwoordig hetzelfde lot. Voor een surplus van €10.000 vind je ook bij Ferrari tientallen gelijkaardige zoekertjes, al zal die waarschijnlijk nog iets duurder in onderhoud zijn. Over Value-for-Money gesproken. Iemand van jullie trouwens nog gelijkaardige koopjes gezien –Nissan GT-R niet meegerekend ?

ferrari 458