Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij DRIVR zoeken we altijd naar iets bijzonder of ongewoons om jullie te verrassen, en soms is dat iets ouds in een nieuw jasje. Dat is bijvoorbeeld het geval voor deze ongelooflijk stijlvolle maar klassieke raceposters. Een onderwerp waarvoor we trouwens een gouwe ouwe van bij ons, Pieter Ameye, moeten bedanken voor de tip. Terug naar de posters dan, want dat zijn echte pareltjes die door BAPOM – an auto-racing art project-thingy, noemt het zichzelf – worden ontworpen en waar iedereen van kan meegenieten, zelfs in HiRes om prints van te maken.

Bapom_10Bapom_07

BAPOM, wat staat voor Big-Ass Pile Of Maps, begon als aanvulling op het racespel Grand Prix Legends uit 1998 – GPL voor de kenners. Doorheen de jaren, want het spel bestaat nog altijd, kreeg GPL zoveel updates wat betreft legendarische en vaak vergeten circuits dat de gamer nu over meer dan 500 keuzes beschikt. BAPOM-stichter en GPL-liefhebber, John Bradley, besloot de circuits uit te tekenen en de maps beschikbaar te stellen voor het publiek. Toch duurde het niet lang voordat hij zich vanuit zijn eigen inspiratie waagde aan een extraatje in de vorm van klassieke posters die bij de tracks kunnen horen. Een schot in de roos als je het ons vraagt.

Bapom_02Bapom_03

Tegelijkertijd willen we je graag nog wat meer vertellen over Grand Prix Legends, net zoals Cedric Devroigne dat eerder al voor ons deed. In het oerdegelijke cult-racespel rijd je mee in het Formule 1-seizoen van 1967. Het laatste jaar voor de invoering van de enorme spoilers, maar bovenal het jaar dat de 3 liters van 350 tot 400 pk op knoertharde banden over het asfalt gleden. Niet enkel de echte F1-coureurs hadden in die tijd veel moeite hun bolide op de baan te houden, de gamefanaten die zich aan GPL waagden, moesten zowaar nog meer hun tenen uitkuisen. Een racespel voor de echte doorzetter en liefhebber dus.

Bapom_05Bapom_09

De historische raceposters zijn vrij verkrijgbaar op de website in hoge resolutie, maar wel enkel voor persoonlijk gebruik. Het getuigt al van groot respect dat hij zijn kunststukjes vrij beschikbaar stelt. Wil je er dan toch iets meer mee doen, vraag het hem dan even zelf via mail. He’s a cool guy.

Bapom_08Bapom_06

[Copyright: BAPOM, Hat Tip, Pieter Ameye]