Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Inclusief: Forza Horizon 3, Assetto Corsa, WRC 6, F1 2016 en Gran Turismo Sport

thumb gran turismo Niet alleen in de motorsport, maar ook in de game-industrie zijn het tegenwoordig hoogdagen. Want waar je voor in die eerste tak makkelijk tussen Formule 1 en 24 uursracen zapt, zorgt de Electronic Entertainment Expo (E3) – zowat het grootste game-evenement van het jaar – er voor dat Youtube quasi continu met trailers en gameplays wordt overspoeld. Waaronder gelukkig ook heel wat aanstormend racegeweld. Reden te meer om de vijf belangrijkste games op een rijtje te plaatsen!

Forza Horizon 3

forza horizon 3 Forza Horizon 3

Wie racen en XBOX in dezelfde zin gebruikt, spreekt niet veel later ongetwijfeld de term ‘Forza‘ uit. Turn 10 Studios voorziet namelijk al sinds ondergetekende zich kan herinneren zowel de hardcore- als arcaderacer van exclusieve content voor zijn of haar X-doos. Met zowel Forza 5 als Forza 6 in de rekken, werd het dus stilaan tijd dat de Forza Horizon-franchise ook van een opvolger voorzien werd. Forza Horizon 3 verhuist de scene naar het zonovergoten Australische landschap – de ideale ondergrond voor on- en off-road gescheur. Veel informatie is nog niet voorhanden, al schijnt het wel dat je niet per se als eerste, dan wel als meest spectaculaire over de lijn moet komen om punten te scoren. Spektakel verzekerd dus.

Assetto Corsa op Consoles

Niettegenstaande het spel al een hele tijd op krachtige PC’s draait, verliest Assetto Corsa anno 2016 amper aan aandacht. De game zet blijkbaar zodanig grote ogen, dat het nu ook op een consoleschijfje terecht komt. Ontwikkelaar Kunos Simulazioni belooft daarbij een identieke wegligging, maar geeft met spijt toe dat er offers gemaakt worden om het tekort aan CPU-kracht te compenseren. Met andere woorden: minder beelden per seconde en slechts 16 tegenstanders op het asfalt. Maak je echter geen zorgen, als de physics nog maar in de buurt komen van de computervariant, wordt dit ongetwijfeld één van de beste consoleracers ooit. Dat beloof ik je.

F1 2016

Een nieuw Formule 1-seizoen betekent traditiegetrouw ook een nieuwe F1-game van Codemasters – hoe zou je anders 2016 zelf opnieuw kunnen rijden? Behalve het bovenstaande Flying Lap van Jolyon Palmer op het circuit van Baku is er jammer genoeg nog bijzonder weinig beeldmateriaal voor handen. Codemasters belooft een zeer diepgaande carrièremodus met scènes die zowel naast als op het parcours impact kunnen hebben, voor moest het rijden op zich niet genoeg zijn. Vanaf 19 augustus in de (virtuele) winkels voor zowel PS4, Xbox One en PC!

WRC 6

49082_1_d1e0d0c34d49082_4_858c8e4a7a

Net nu Codemasters de troon der rally-games heeft beklommen, komt Kylotonn Racing Games met het officiële WRC 6 game. Slechte timing? Niet per se. Want wie Dirt: Rally al eens probeerde, weet goed genoeg dat het spel soms te moeilijk en te weinig vergevingsgezind is. En dan zou een iets makkelijkere WRC 6 game wel eens erg van pas kunnen komen. Zo verklaart ook de ontwikkelaar: “The official game of the World Rally Championships aims to be a little more fun and accessible than DiRT Rally.” Daarenboven zou het spel er goed uitzien, behoorlijk knap rijden en heel wat officiële content te bieden hebben. Laat maar komen, wat concurrentie kan nooit kwaad.

Gran Turismo Sport

Des te dieper DRIVonlangs nog erg diep in ging op de onthulling van de langverwachte nieuwe Gran Turismo Sport, des te minder woorden hoeven we er hier aan vuil te maken. Hier vind je onze voorbeschouwing, terwijl we hierboven nog graag de tweede Gameplay Trailer meegeven. Tenslotte kan je voor een uitgebreidere kijk op de youtubepagina van IGN terecht.