Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Technologie hoort tegenwoordig absoluut thuis in en rond een auto. Het gaat tegenwoordig zelfs zo ver dat je er van op afstand mee kan spelen. Neen, het gaat hier niet om een 360°-view van de Bentley Mulsanne, maar om een indrukwekkende foto genomen door NASA – de ruimtepioniers. Op het eerste zicht staat hieronder een prachtige panoramafoto van de Golden Gate Bridge in San Francisco, een knap staaltje architectuur over de Grote Plas.  Dan wel eentje met een resolutie van om en bij de 53 miljard pixels.

NASABentley_01

Die 53 miljard pixels komen niet zomaar uit de lucht gevallen. Het is een samenraapsel van 70 foto’s die vanuit de ruimte werden genomen. NASA gebruikt voor de eenmaking van al die kiekjes dezelfde techniek als die waarmee het panoramafoto’s maakt die afkomstig zijn van de Curiosity rover op Mars. Het resultaat geeft je de kans om stevig in te zoomen op de Golden Gate Bridge, tot het punt dat er plots een leuke slee van meer dan 300.000 euro verschijnt; de Bentley Mulsanne.

NASABentley_02

Daar stopt het nog niet, want met 53 miljard pixels is de zoomfunctie nog wel wat uitgebreider. Even scherp stellen en zwaai eens gezellig naar de bestuurder in de cockpit. Kijk ook eens in de reflectie van diens zonnebril en laat het gestikte logo op de passagiersstoel mooi in beeld komen.

NASABentley_03

En daar gaat het uiteindelijk om. Bentley heeft een absurd oog voor detail en komt daar al graag eens mee naar buiten. Dus wie dat detail wil zien, moet hier even volledig inzoomen. Het absolute detail willen we hier nog niet weggeven. Trouwens, fun fact: als je de foto zou uitprinten, beslaat die een oppervlakte van een volledig voetbalveld. Dat zou pas een kunststukje zijn.