Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Origineel muurbehang wordt wel geapprecieerd bij DRIVR, het is dan ook geen toeval dat ze hier in alle vormen en kleuren regelmatig langskomen. Kwestie van je mancave toch fris te houden met een leuke inkleding. Deze posters van Rear View zien er op het eerste zicht klassiek en eenvoudig uit, maar kunnen toch als tijdloos en modern worden gecatalogeerd.Van Cubaanse oldtimers tot Batmobiles, je vindt ze er wel tussen. Heel puur, in alle eenvoud.

RearViewPrints_01

De ontwerpen van Rear View Prints voelen ook heel persoonlijk aan. Niet moeilijk als de man achter de posters een visual effects artiest is die bijvoorbeeld al meewerkte aan de laatste Star Wars of de nieuwe Jungle Book. Combineer dat met een enorme passie voor auto’s, een gezonde interesse voor reizen en wat invloeden uit de popcultuur en er verschijnt een heel uniek soort kwaliteit binnen het kader. Patrick Redmond, iemand?

RearViewPrints_03RearViewPrints_02

Het design is zoals je kan zien heel eenvoudig. De wagens die je op de posters terugvindt komen altijd per drie, per thema – zeg maar per land, per merk of per film – en ze nemen je terug mee in de tijd aan de hand van enkele historische ontwerpen. Italië, Groot-Brittanië, Duitsland, Amerika, Cuba, Ferrari of Batman. Dat is de keuze die je vandaag krijgt voorgesteld. Maar India en Azië gaan binnenkort ook op de persen verzekert de ontwerper Patrick Redmond op zijn website.

RearViewPrints_06

Een leuk extraatje is de blog die Redmond voorziet op zijn website. Daar zie je niet enkel het ontstaan van de posters in de Londense drukkerij, maar kan je ook lezen hoe hij tijdens zijn reis naar Cuba zijn ogen uitkeek en de inspiratie vond voor de posters met de 1958 Oldsmobile, de 1957 Ford en de 1951 Buick. Het reizen heeft hem bovendien doen inzien dat er mensen zijn die het met veel minder moeten stellen en dus gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Haast je dus maar naar de shop van Rear View Prints nu de pond nog laag staat.