Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Roadtrips kennen we allemaal, in alle vormen en soorten. Maar er bestaat ook zoiets als ‘overlanding’. Daarbij trek je met de 4×4 naar afgelegen bestemmingen en doe je het echt voor de reis en het avontuur. Ten huize van de Zuid-Afrikaanse familie Bell is dit een heuse familiebezigheid die begon met een eerste tripje van zes maand door Afrika. Nu, zes jaar en 29 landen later hebben ze ervaring genoeg om een handboek over de materie te schrijven.

BoekenTipOverland_02
Ondertussen hebben Graeme en Luisa Bell al meer dan 160.000 kilometer op de teller van hun Land Rover Defender 130 gezet. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, beschreef vader Bell eerder al in het boek We Will Be Free. In het tweede boek, Travel The Planet Overland, krijg jij nu nodige tips en tricks om zelf aan overlanding te beginnen.

“I Think Luisa and I inherited a particularly strong strain of wanderlust from our ancestors. We grew up moving around South Africa and loved the outdoors and camping. As adults we were initially happy with the odd camping trip in one of our Land Rovers but once returning to “normal” life after six-month drive from Cape Town to Dar es Salaam we became restless and insatiable. We realised that the overlander addcition was too strong to ignore and eventually decided to make the leap into long-term overlanding.” – Graeme Bell

Kortom: een handige how-to-overland-gids waarin vader Bell, naast al die prachtige reisfoto’s, zijn ervaring en tips met de wereld deelt. Dat de man zelf geen handige Harry was tot hij zijn vrouw ontmoette en ze besloten erop uit te trekken, moet ook de niet-sleutelaars onder ons hoop geven. Met doorzettingsvermogen en een internetvebrinding kom je tegenwoordig immers ver. Graeme geeft dit dan ook mee als één van zijn doe-het-zelf-tips op de blog die de familie bijhoudt.

BoekenTipOverland_05BoekenTipOverland_04

Al de vragen die in je opkomen, zullen in het boek beantwoordt worden, want een leven on the road is natuurlijk allesbehalve evident. Er is het geld dat je nodig hebt, allerhande landen met een eigen cultuur en ga zo maar even door. En aangezien je dag in dag uit samen op stap bent, moet je ook nog eens rekening houden met mekaar. Het mag dan ook niet verbazen dat Graeme dezelfde reden bij de plus- als bij de minpunten zet: “Ik mag elk moment van de dag met mijn familie doorbrengen.”

BoekenTipOverland_06

Het boek Travel The Planet Overland werd gelanceerd via het crowdfundingplatform Kickstarter en is dus vooralsnog enkel te verkrijgbaar voor de happy few die ook werkelijk geld gedoneerd hebben om dit avontuurlijk initiatief te steunen. Het zou ons echter verbazen als de familie Bell dit boek niet met de hele wereld zou delen.

[Ontdek meer op Kickstarter]