Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Soms word ik aangenaam verrast door een bijzonder detail op een doordeweekse auto. Een beetje zoals het kruisen van een – op het eerste zicht – onopvallende dame wanneer je de straat doorkuiert, om dan vast te stellen dat de lieve vrouw over een prachtig stel ogen beschikt. Nu gaat het hier op DRIVR natuurlijk niet (vaak) over vrouwen, maar over auto’s – en willen we dus graag van jou weten welk onderdeel van een courant automodel jou imponeert!

Het is niet moeilijk om overstag te gaan voor de zijspiegels van een Pagani Huayra, of om helemaal weg te zijn van die centrale dubbele uitlaat van de Jaguar F-Type. Bij bolides die hogerop de ranking staan bij de best verkochte modellen wordt het vaak al wat lastiger om overdonderd te zijn door een bepaald onderdeel. En toch is het perfect mogelijk. Als een designer net dat beetje extra heeft gedaan, of als een van ontwerpers een eureka-moment had en zo een extra touch wist toe te voegen.

volvo v40 achteruitkijkspiegel

Waar ik weg van ben? De achteruitkijkspiegel van een Volvo V40. Waarom? Omdat het er eentje is zonder kunststof frame. Puur spiegel, zonder meer. Ik vind het ontwerp echt geslaagd, en begrijp niet dat je het – behalve op de Toyobaru – niet vaker ziet. Let je een beetje op, kan je die achteruitkijker zelfs aanpassen qua stand zonder vingerafdrukken achter te laten. Elk voordeel heb zijn nadeel, hè

En zo kom ik weer bij de vraag die ik hierboven al neerpende:
Welk detail van een doordeweekse wagen heeft jou weten te verleiden?