Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het zit in de nieuwsgierige genen van de mens om constant te ontdekken en uit te vinden. Zo ook met alternatieve brandstoffen, ook al blijkt onderhand dat de mogelijkheden toch wel groot en op zijn minst gezegd bijzonder zijn. Dat frituurolie al kon dienen als brandstof, dat wisten we immers bij DRIVR. Dat er een trike bestaat die op uitwerpselen rijdt, deed al wat meer wenkbrauwen fronsen. Maar het kan nog straffer zoals onze Vijf Om Te Zien hieronder bewijzen.

1. Een Formule 3-wagen op chocola

Altos_04

Groenten zijn goed voor je, maar blijkbaar lust deze bolide ook wel wat vitamines. Chocolade trouwens ook, want deze Formule 3-wagen van Warwick Innovative Manufacturing Research Center rijdt op choco en plantaardige olie. Goed voor een topsnelheid van 200 km/u. Waar zijn al die groenten dan heen? Wel, de body is gemaakt van aardappelen, het stuur van wortelen en de stoel van sojabonen.

2. Een Legowagen op lucht

Altos_05

Lego is duidelijk meer dan wzt leuke bouwdozen, want het Super Awesome Micro Project heeft nu een echte hot rod gebouwd die op lucht rijdt. 500.000 stukjes, enkele dragende elementen, maar bovenal vier orbitale motoren en 256 pistons zijn nodig om het bouwsel in beweging te brengen en een snelheid van om en bij 30 km/u te behalen.

3. Een sportwagen op zout water

Altos_02

De Nanoflowcell Quant e-Sportlimousine ziet er met zijn Gullwing-deuren en vloeiende lijnen uit als een nieuwe elektrisch project, maar hij rijdt op een brandstof op basis van zout water. Niet slecht gezien als de stijgende zee binnenkort het binnenland overneemt. Het zoute water zorgt voor de nodige injectie, want in 2,8 seconden zit deze sportlimousine aan de grens van 100 km/u .

4. Een Scirocco op koffie

Altos_03

De Carpuccino is een toonbeeld van out ‘of the box thinking’. Want wie haalt het in hemelsnaam in zijn hoofd om een Volkswagen Scirocco uit 1988 op koffiedik te laten rijden? Het bezinksel dat overblijft bij het zetten van koffie wordt in deze Scirocco nog eens verbrand en omgezet in waterstof- en carbonmonoxide. Goed voor een gezapige 100 km/u of 56 espressos per mijl, maar ook voor een pitstop elke 100 km. Dan is het tijd om de partikelfilters leeg te maken en op te schonen.

5. Een Prius op Algen

Altos_06

Het groene spul dat je wel eens op een vijver ziet drijven, dat zijn algen. Voor deze Toyota Prius, omgedoopt tot de Algaeus, is dat een waar toetje. Het straffe is dat er geen aanpassingen moesten gebeuren aan de brandstofmotor die de algenbrandstof perfect opslurpt. Met 100 liter algen reed deze algen-Prius van kust naar kust door het Amerikaanse binnenland.