Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Door tablets, smartphones en andere elektronische babysits zijn de meeste kleintjes het verleerd om het geluid van een jankende motor en piepende banden te imiteren terwijl ze hun speelgoedauto’s mismeesteren. Het Amerikaanse Candylab wil daar verandering in brengen met hun ‘road trip series‘. De beukenhouten vierwielers roepen onmiddellijk het gevoel op van roadtrips in de jaren  ’50 en ’60, waardoor er zelfs uit papa’s mond spontaan het geluid van een roffelend big block gaat weerklinken!

candylab 4

candylab 2candylab 1

Het jonge Amerikaans bedrijf, gespecialiseerd in het maken van houten speelgoed, heeft na een succesvolle campagne op Kickstarter zijn nieuwste serie op de wereld losgelaten. Die bestaat uit drie handaangedreven autootjes: Ace de musclecar, Pioneer de terreinwagen met een kano op het dak en Black Jack die klaar is om het circuit te veroveren. Elk van de creaties is vervaardigd uit beukenhout, met plastieken velgen en rubberen banden.

candylab 3

Aanvullend op dit trio creëerde Candylab ook enkele prachtig vormgegeven huizen, die helemaal aansluiten bij die tijdsgeest. Zo is er een motel met de nodige pastelkleuren en de obligatoire cactusvormige neonverlichting, alsook een drive-in cinema. De complete set sluit perfect aan bij de andere houten bolides die ze al in hun gamma hebben:

Tot nu toe is hun productiesite in China gevestigd. Maar met de nieuwe serie wil Candylab ook in eigen land gaan produceren, met plannen voor een kleinere fabriek in Brooklyn, New York. En je weet wat ze tot slot zeggen, hè: ‘what happens at the Lone Cactus Motel, stays at the Lone Cactus Motel‘!

[Ontdek alles over de nieuwe Candylab Toys via hun website]