Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het land van de double quarter pounder with cheese mag het al eens wat meer zijn. Op Pebble Beach is het dromerige plaatje zelfs compleet, met uitzicht op zee en een schat aan knappe wagens in alle geuren en kleuren. Bovendien maken niet alleen klassiekers hun opwachting tijdens de vermaarde Monterey Car Week, maar ook blitse concept cars en exclusieve productiemodellen.Wij zetten alle nieuwigheden vanop de greens van Pebble Beach even voor je op een rij.

Cadillac Escala Concept

cadillac-escala-concept-on

cq5dam.web.1280.12802016-Cadillac-Escala-Concept-Interior-021-3-640x427

Derde keer, goede keer moeten ze bij Cadillac gedacht hebben alvorens het Escala Concept voor Pebble Beach in te schrijven. Na de Ciel (2011) en Elmiraj (2013) is dit opnieuw een voorbode voor een nieuw vlaggenschip dat nog boven de nieuwe CT6 komt te staan. Met een lengte van zowat 5,5 meter is-ie bijna even lang als pakweg een Rolls-Royce Phantom. Onder de motorkap verschanst zich een 4.2-liter grote twinturbo V8 die zijn vermogen los laat op de achterwielen. Wel is het blok voorzien van cilinderuitschakeling, om het smelten van de poolkappen niet nog meer te versnellen. [DV]

McLaren 570GT by MSO en McLaren 570S GT4

mclaren 570s gt mso

McLaren-Sport-Series-570S-GT4-12-850x567McLaren-Sport-Series-570S-GT4-13-850x567

McLaren heeft er een handje van om zijn ‘speciallekes’ in Monterey voor te stellen. Denk maar aan de P1, die daar een paar jaar terug voor het eerst te zien was. Nu komen ze met een bijzondere variant van de 570GT, afgewerkt in de MSO-afdeling (McLaren Special Operations) die uitsluitend maatwerk levert. Daarnaast krijgt ook de circuitvariant van de 570S een plaatsje op Pebble Beach Concours d’Elegance, een primeur op Amerikaanse bodem. 2016 was het Europese debuutjaar voor deze GT4, die nog verder is klaargestoomd om dan volgend jaar  – hopelijk –  te kunnen schitteren in de echte competitie. [DV]

Vision Mercedes-Maybach 6

MercedesMaybach6_02

MercedesMaybach6_03MercedesMaybach6_01

Als je de naam Maybach ziet verschijnen, dan weet je dat er iets weelderig zit aan te komen. En dat is bij deze 5,7 meter lange Vision Mercedes Maybach 6 met zijn eindeloze motorkap en gigantische grille niet anders. De wielen van de luxeslee worden elk door een aparte elektrische motor aangedreven, samen goed voor zo’n 750 trappelende paarden. Tegelijkertijd zijn de Vision Concepts altijd een knipoog naar de toekomst beter dan een nakende productierealiteit. Daarom ziet het gebogen dashboard er danig futuristisch uit met een glazen look en overdaad aan gegevens die op de ruit worden geprojecteerd. Benieuwd of we ooit zo gaan rondrijden. [NQ]

Koenigsegg Agera XS

KoeAgeraXS_01

KoeAgeraXS_03KoeAgeraXS_02

Koenigsegg heeft de Agera RS nog eens vanonder het spreekwoordelijke stof gehaald, zij het met een lichte naamswijziging. Uniek, opvallend en straatlegaal in de VS – dat is de one-off Koenigsegg XS in een notendop. Gehuld in ‘Karosserie Orange’ is het de enige Koenigsegg die dit kleurtje mag dragen. Maar er is nog een uniek pronkstuk dat zich achteraan op de motorafdekking bevindt: de ronduit enorme spoiler. Die is trouwens meer dan nodig om de gekende 5 liter V8 van 1.160 pk te temmen. Het visitekaartje van Koenigsegg in Amerika is er met deze Agera XS dus eentje om U tegen te zeggen. [NQ]

Aston Martin Vanquish Zagato Volante

AMVolante_01

AMVolante_02AMVolante_03

Zoveel mogelijk sap uit de appelsien persen, dat is de boodschap bij Aston Martin. Zelfs als het over de bloedrode en tegelijkertijd bloedmooie Aston Martin Vanquish Zagato gaat die eerder dit jaar aan Ville d’Este werd voorgesteld. Vanwege de overvloedige interesse komt er nu ook een dakloze versie, de Volante. Het design is dan ook grotendeels ongewijzigd gebleven, evenals de 5,9 liter V12 die 591 paarden loslaat en in 3,7 seconden naar 100 km/u spurt. Naar analogie met de gesloten versie worden er ook slechts 99 exemplaren van afgeleverd. Gefortuneerde eigenaars mogen hun bestellingVanaf begin 2017 verwachten. Aan welke prijs is trouwens nog onduidelijk. [NQ]

Lamborghini Centenario Roadster

LamboCentenario_03

LamboCentenario_01LamboCentenario_02

Hetzelfde idee speelde ook bij Lamborghini, want daar ging het dak van de Centenario af; zeg maar het eerbetoon aan oprichter Ferruccio Lamborghini die 100 jaar geleden geboren werd. De Roadster weegt met zijn 1.570 kg uiteindelijk 50 kg meer dan zijn gesloten tweelingbroer. De spurt van nul naar honderd verloopt daardoor 0,1 sec trager, maar met een tijd van 2,9 sec en 490 pk per ton zit het nog altijd snor. Lamborghini claimt daarenboven een topsnelheid van 350 km/u. De 20 exemplaren van de Roadster en de 20 exemplaren van de Coupé gingen vlotjes over de toonbank voor een prijs van 1,75 miljoen euro en zijn dus uitverkocht. [NQ]

BMW 2002 Hommage Turbomeister

BMW2002Hommage_03

BMW2002Hommage_02BMW2002Hommage_01

Na de 3.0 CSL Hommage R Concept uit 2015 ging BMW dit jaar voor een 2002 Hommage Concept in Villa d’Este, ter ere van de vijftigste verjaardag van de 02-reeks. Basis was de M2, maar dan eentje met het extremere bumperwerk. Voor Pebble Beach staken ze die opvallende concept in een racejasje van Turbomeister. Een duidelijke verwijzing naar de jaren ‘70, toen de succesvolle BMW-racers nog met Jagermeister-outfit rondreden. Een gekruide afdronk voor de conceptwagen dus. [NQ]

Kode 57 Enji

128072-kode-57-enji-1

okuyama-kode57-enji-at-the-quail128070-kode-57-enji-3

Wat een verschijning! De Japanner Ken Okuyama ontwierp met de Kode 57 Enji een knappe, duidelijk op Ferrari geïnspireerde, speedster. Of het iets meer wordt dan een one-off showcar, blijft nog even afwachten. De dakloze Enji is zowat volledig uit koolstofvezel opgetrokken en herbergt een 6 liter V12 met ruim 600 paarden. Mogelijk komt er een mini-productie, beperkt tot een handvol exemplaren. Wat vaststaat is dat je er diep voor in de buidel zal moeten tasten, met een geschatte prijs van rond de 2.5 miljoen dollar. Veel geld, maar een peulschil van wat er voor de vele klassiekers op de verschillende veilingen tijdens de Monterey Car Week wordt geboden. [DV]