Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Samen met de start van het nieuwe academiejaar zullen er ook weer een boel studenten dagelijks de baan opgaan richting de vele aula’s die ons land rijk is. Nu kan je voor een redelijke prijs een recente tweedehands op de kop tikken, maar wat als je het graag net iets anders aanpakt? Wat als je, zoals DRIVR Arthur bijvoorbeeld, liever een stel klassieke wheels onder je kont hebt om je kilometers mee te malen?

autowp.ru_opel_kadett_3-door_12

Ondertussen zowat zeven jaar geleden had ondertekende het geluk over een toen 18 jaar oude Opel Kadett 1.4S te kunnen beschikken om te pendelen tussen thuis, studentenkot, hogeschool en avondschool. Bij ontvangst slechts 27.500 kilometer op de teller, maar z’n beste tijd op motorisch vlak al lang voorbij door een overdaad aan te korte ritjes richting bakker en slager. Actief en scherp rijgedrag stonden niet in het woordenboek van de Duitser, oerdegelijk en trouw dan weer wel.

De Kadett was geen bijzondere of opvallende auto, maar leuk was-ie wel. Leuk om iets te rijden waarvan je nauwelijks soortgenoten tegen kwam. Leuk om zonder tussenkomst van elektronica handremgewijs de straat in te glijden als het eens gesneeuwd had. En leuk om op een zomerdag steeds dat zelfde mopje boven te halen. ‘Airco? Ja hoor. Daar, draaien aan die hendel’.

Ondertussen is de volgende lichting klaar voor het nieuwe academiejaar.
En zijn wij benieuwd naar jullie opinie omtrent de beste klassieker voor een student!