Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Racegames zijn populairder dan ooit. Zowel voor de casual autofan als voor de hardcore simulatiepiloot zijn er momenteel tal van games en accessoires beschikbaar, en zelfs de competitieve ‘eSports’-tak wint dagelijks aan interesse. Je kan er tegenwoordig zelfs geld mee verdienen, al moet je daarvoor wel écht goed zijn. Hoe je daar het beste aan werkt? Misschien wel met dit gratis eBook ‘Virtual Race Driver’ van Chris Newman.

project cars 1

In dit gratis downloadbare pdf’je laat Newman namelijk een breed scala aan professionele racegamers aan het woord, die zoveel mogelijk praktische tips en ervaringen meegeven. Het zijn experts als het op iRacing, Gran Turismo, Forza Motorsport en Project Cars aankomt, al komen er ook kerels met ervaring op het échte asfalt aan bod. De inhoud blijft boeien dankzij een rijke variatie aan invalshoeken. Lees je bijvoorbeeld bij McMillen hoe je mentaal stabiel en consistent kan blijven doorheen het seizoen, dan leert Schallenberg je de nodige inhaaltechnieken op de virtuele Nürburgring:

Nurburgring amateurs don’t lose the time with their racing speed, but rather in inefficient, nervous, and aggressive overtaking scenes. It is recommended to drive races in a slower car and a faster car in order to comprehend and anticipate other drivers behavior. During overtaking across different classes it is important that the slower car stays on its line and only makes space where it is not dangerous for the follower. Also the follower needs to set clear signs to communicate not to overtake at a certain place. The driving and overtaking aspect can not be copied from other tracks as it needs to be relearned. Understanding the overtaking aspect can be enhanced by watching onboard film from 24h races at the “ring”. [Philipp Schallenberg]

timthumb-638x359

En dat zijn best wel handige tips als je wil meeracen in Gran Turismo Sport en het bijhorend FIA kampioenschap in 2017. Toegegeven, prosa moet je er natuurlijk niet van verwachten – maar eens downloaden en doorlezen kan nooit kwaad als je je virtuele racekunsten naar een hoger plan wil tillen. Het blijft tenslotte gratis, dus bekijk Virtual Race Driver gerust eens via deze link.