Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het jaar is nog niet op, maar dat belette verschillende constructeurs alvast niet om de stekker nu al uit een of meerdere van hun modellen te trekken. Bij het ene model is dat al wat erger dan bij de andere, want zeg nu zelf: veel tranen zullen er niet gelaten worden voor het verdwijnen van de Suzuki Splash. Maar voor de 10 DRIVRs die we in bijlage gecompileerd hebben, ligt dat gegarandeerd gevoeliger.

Om te beginnen moeten we afscheid nemen van de Land Rover Defender. Ruim zes decennia lang rolde deze Britse alleskunner van de band. Daarnaast verdween ook de BMW Z4 uit de catalogus. De opvolger, die mogelijks Z5 gedoopt zal worden, zal in de loop van 2018 het levenslicht zien. Bij Volvo verdwijnen de V70, XC70 en S80. Deze hebben plaats gemaakt voor de nieuwe S & V90 uit Zweden.

autowp.ru_land_rover_defender_110_station_wagon_4bmw_z4_2

volvo_v70_d4_3autowp.ru_volvo_s80_d5_17

volvo_xc70_d4_black_3autowp.ru_aston_martin_db9_46

Steken we de plas weer over naar het Verenigd Koninkrijk, dan is er daar nog een andere iconische DRIVR die er meer is: de Aston Martin DB9. De negen allerlaaste DB9’s kregen van de Personaliseringsafdeling “Q” nog een opschrift “Last of 9” mee. Eerder dit jaar zag de opvolger, de DB11, het levenslicht.  Nog steeds met machtige V12, zij het hier dan met kunstmatige beademing.

En in Ingolstadt heeft men afscheid genomen van de Audi RS5. Een opvolger zal er ongetwijfeld komen, al weten we daar nu nog niet erg veel over. En de autowereld is een coupé met gewelfd dak armer, gezien Peugeot de RCZ (R) heeft afgevoerd. Opel bedankte dan weer de Ampera voor bewezen diensten. En tenslotte verdween ook de Ibiza station, of ST zoals de Spanjaarden deze vermeldden in hun catalogus. Al denken we niet dat veel DRIVRs daar een kaarsje voor gaan branden.

autowp.ru_audi_rs5_coupe_au-spec_7peugeot_rcz_r_31

autowp.ru_opel_ampera_7VISTADIFERENT