Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hoewel ze vaak 25 jaar en een veelvoud aan kilometers op de teller hebben, blijven oldtimers gewoon auto’s waar je dagelijks mee kan rijden. Of liever nog: kan racen. Getuige daarvan het nieuw Vintage Racing Championship voor de Mazda Miata NA dat binnenkort in Amerika demarreert. Het geschikte moment, zo dachten we, om eens een paar ‘one make‘ klassiekerkampioenschappen op te lijsten en na te gaan aan welke klassieke merkencup jij zou willen deelnemen?

gallery-1478116845-landscape-1429880916-roa050115fea-spec-4

blunt-ngA64H3025_opt

Dat er over de plas interesse bestaat voor dergelijke klassiekercups bewijst niet alleen het Mazda Miata-kampioenschap, maar ook de BMW Driver’s Cup – dé klasse voor wie met een BMW E30 3 Reeks van de jaren ’80 wil racen. Van die laatste bestaat er in England trouwens ook een variant, ondersteund door Toyo Tires dat eveneens het XJ Restoration Toyo Tires Jaguar Saloon GT Championship sponsort. Nederland heeft tot slot nog de MG Competitions, maar verder reikt onze parate kennis niet.

Daarom deze vraag: ken jij nog klassieke merkencups?

En aan welke zou jij willen deelnemen?

 
[Foto’s: Steven Cabana/Mazda Media, JEC-Racing & E30 Racing]