Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met “Asfalt” zet Canvas een zesdelige docu-reeks neer die zich focust op één specifiek milieu in de sport of vrijetijdsbeleving. In deel 1 belicht het meteen de autosport, met in het bijzonder een blik achter de schermen tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. De camera’s volgen daar Laurens Vanthoor in zijn zoektocht naar de overwinning, samen met het Belgische semi-fabrieksteam van WRT-racing. Dat is bijzonder goed nieuws, want de autosport vindt zijn weg nog steeds veel te weinig naar de grote media. Afspraak vanavond om 21u05!

asfalt_auto_still01

Twee jaar geleden won Limburger Laurens Vanthoor de 24 uur van Spa-Francorchamps. Tijdens de vorige editie verloor hij even de concentratie en maakte hij een zware crash. Dit jaar is hij erop gebrand om die fout te herstellen en zijn team de zege te bezorgen. Maar dat is niet zo eenvoudig. Alles moet meezitten. De auto moet top zijn, het team moet vlekkeloos draaien en elke beslissing kan bepalend zijn voor het resultaat. We volgen hem en zijn debuterende jongere broer Dries – die maar wat graag in de voetsporen van Laurens zou treden – in de aanloop naar de spannendste dag van het jaar en tijdens de race zelf. Dag of nacht, regen of zonneschijn, de klok tikt ronde na ronde ongenadig verder.

[Meer info op Canvas]