Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Schermafbeelding 2016-11-16 om 08.42.02Sinds comedian-podcaster Adam Carolla en regisseur Nate Adams de succesvolle documentaire ‘Winning: The Racing life of Paul Newman’ in elkaar boksten, heeft het duo allesbehalve stil gezeten. Anno 2017 sturen Carolla en Adams namelijk een premium video-on-demand autoplatform de wereld in. Het ding heet Chassy (punt com) en wordt met andere woorden een soort Netflix voor petrolheadsJust in time of fashionably late?

De gedachte achter Chassy – zou het een afgeleide van ‘chassis’ kunnen zijn? – is een vrij herkenbare pitch. “Ofwel worden autofilms gemaakt door echte autofans met gebrekkige filmkunsten, ofwel irriteer je je aan de onwaarheden in pakweg een Fast and the Furious.” Nu, afgezien van films als Rush, Senna en Drive, kunnen we de heren best wel gelijk geven. Hun oplossing? Zelf aan de slag gaan!

Een experiment dat met hun film over Paul Newman best wel slaagde en nu hervat wordt met een documentaire over de rivaliteit tussen Ford en Ferrari op de 24 Uur van Le Mans. Meteen ook het uithangbord voor hun nieuwe filmplatform, trouwens. Twee films om een nieuw platform te lanceren lijkt weliswaar weinig, maar Adams belooft dat daar snel verandering in komt: “We’re launching with Winning, and The 24 Hour War will debut on Chassy on November 22nd. Down the road, we’re planning on having multiple short form series and some long form series.” Een film slash docu huren kost $4.99, terwijl aankopen variëren tussen $14.99 or $17.99 naargelang je een DVD of Blu-ray wil. Voorlopig kan je genieten van $2.00 korting voor vroege beslissers. Enkel via Chassymedia.com.