Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bullit, The Blues Brothers, Gone in 60 Seconds, The Fast & The Furious, de Bond-films en zelfs de Cars-films. Stuk voor stuk bevatten ze wilde auto-achtervolgingen die al dan niet tot een goed einde komen. Maar in Hongarije vinden ze dat er wel wat meer tijd, veel meer, in een wilde achtervolging gestoken mag worden. Daarom zorgde het Modellauto Channel voor een rally-achtervolging in het communistische Hongarije van de jaren ‘80 via het stop-motion principe.

Foto nemen. Miniatuurwagen een millimeter opschuiven. Foto nemen. Miniatuurwagen een millimeter opschuiven. En dat liefst 2.790 keer. Engelengeduld heet dat dan. Maar het loont wel, want de 66 modelwagentjes op schaal 1:43 zijn schitterend in beeld gebracht met 15 frames per seconde én met authentieke geluidsopnames. De hoofdrolspelers van dit schitterende filmpje zijn een Lada VFTS en de Skoda 130 RS die de straten van Boedapest onveilig maken. En wat had je gedacht, er is natuurlijk ook een vrouw in het spel.

Een leuk extraatje: onze huisfotograaf Gerd Moors was op het Eifel Rallye Festival 2016 nog getuige van het levende bewijs van de Skoda 130 RS.

skoda-klein