Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De klassieker van je dromen vinden op een plek waar niemand het verwacht, het blijft een droom van menig autoliefhebber. Zoiets gebeurt uitzonderlijk als Barn Find of Field Find, maar het kan blijkbaar ook als ‘Apartment Find’. Zo kon een advocaat recentelijk zijn ogen niet geloven, toen die plots een stoffige bolide zag staan achter de muur van een appartement in Hollywood. Het bleek om een Ferrari 250 GT PF Coupé uit 1959 te gaan. De meeste dromen zijn…

Apartment_06

Het verhaal lijkt te mooi om waar te zijn, maar niets is minder waar. Het avontuur van de (anonieme) advocaat begint allemaal met een verzamelgrage klant en een handvol geruchten. Die bepaalde klant zou naar het schijnt erg moeilijk afstand van diens bezittingen kunnen nemen. Gelukkig is er altijd een dag, zeg maar een leeftijd, waarop iemand zegt: “Wat doe ik eigenlijk nog met al die spullen?”. 

Het is op dat precieze moment dat de verzamelaar zijn nieuwsgierige advocaat op de koffie uitnodigt. De zakenman liet namelijk bij elk telefoongesprek wel weten interesse te hebben in ‘één of andere verborgen wagen’, ook al wist hij niet eens over welke wagen het ging.

Apartment_10Apartment_09

Apartment_03Apartment_08

Na veel vijven en zessen, besluit de eigenaar dan toch zijn grootste geheim te onthullen. Achter een deurtje in zijn appartement zat namelijk een zeldzame Ferrari verborgen. Hoe dat in g*dsnaam mogelijk is? Simpel: muurtje uitbreken, auto naar binnen rollen en muurtje steen voor steen terug dicht metsen. Zo geschiedde althans in 1985. Sindsdien had de Ferrari 250 GT PF Coupé gewoon rustig naast de woonkamer gestaan.

Nu, volledig identiek is de bolide in die dertig jaar niet gebleven. En da’s niet helemaal in de slechte zin bedoeld. Rond de tijd van ‘de grote verdwijningstruc’ in het appartement, besluit de eigenaar ook met de restauratie aan te vatten. Het wordt er eentje van het langdradige type, zo eentje zonder einde. Toch – en gelukkig maar – houdt de eigenaar elk minutieus detail van elke modificatie bij en valt er dus te spreken over een klassieker met ‘volledige geschiedenis’. Eén van de aanpassingen betreft zelfs een volledig gereviseerd motorblok, dat nog geen druppeltje brandstof heeft gedronken.

Apartment_05Apartment_04

Wat met externe hulp en wisselstukken? Wel, aangezien de man de restauratie vanuit zijn appartement behandelt, is het niet evident om zomaar een monteur of restaurateur te laten komen. Bovenal omdat er niemand van het bestaan van de 250 GT PF Coupé op de eerste verdieping van een appartement af weet. Daarom tekent de eigenaar elk vervangstukje een aantal keren zo nauwkeurig mogelijk na. Schetsen, die eveneens in de documentatie te vinden zijn en op het eerste zicht met de unieke vondst lijken overeen te komen.

De restauratie is, ondanks het feit dat er al heel wat onderdelen vervangen zijn of herwerkt, helaas nog niet af. Zo is de kleur van de wagen zilver en het interieur zwart, terwijl de originele kleurencombo wit-rood zou zijn. Verder lijkt het vooral een kwestie van puzzelstukjes leggen en de gaten opmerken. Of de nieuwe eigenaar er dan nog iets aan over houdt, dat valt nog te zien, maar de liefde voor de wagen is tegen dan toch al onbetaalbaar. Wij zijn alvast stikjaloers.

Apartment_02Apartment_07

[Bron & Foto’s: Petrolicious.com]