Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Komend weekend wordt de Rally van Zweden op gang getrapt, maar eerst blikken we graag nog een keertje terug op de Monte Carlo. Niet op de traditionele manier in tekstvorm zoals gewoonlijk –want dat deden we al eerder– maar liever met hypermodern filmmateriaal. We denken dan in eerste instantie aan resolutie of kleuren en contrasten, maar voor dit filmpje staat de cameratechniek centraal. Met de komst van steeds betere cameradrones, zijn de mogelijkheden om racewagens in volle actie te filmen vrijwel onbeperkt geworden.

Inspire2

Zeker als die racewagens zich tegen hoge snelheid door de ongerepte natuur begeven, waar het voor helikopters gevaarlijk vliegen is. Het zijn op zulke momenten dat de mannen en vrouwen van Dji hun cameradrones uit de tas halen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, namen ze hun nieuwste trots -de Inspire 2- mee naar de rally van Monte Carlo. Dat komt mede door de 5.2 mp camera aan boord van deze drone, maar voornamelijk door de fysieke prestaties van de Inspire 2. 0-80 km/u kost hem 4 seconden en toppen doet ie bij net geen 110 km/u.

Dat is nodig om de vierwiel-aangedreven WRC-monsters bij te houden, maar op sommige plekken schieten zelfs drones van dit kaliber nog te kort. Wanneer de snelheid te hoog is of de reikwijdte van de zender wordt overschreden, dan komt de goede oude helikopter terug als camera-ezel van pas. Als je het beste van beiden samenvoegt, en je monteert een stemmig muziekje op het geheel, dan krijg je de onderstaande “Aerial Special”. Hopelijk wennen we nooit aan dit soort beelden, want ze zijn alles behalve vanzelfsprekend om te kunnen maken. De techniek, het is toch iets schoons hè?

Bron: FIA World Rally Championship