Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kinderen zijn dol op speelgoedauto’s. En wij natuurlijk ook. Logisch, want daar begint de liefde voor de – op dat moment nog denkbeeldig – ronkende motoren. Als je je kleine rakker eens echt wil verwennen, dan kan dat tegenwoordig ook met een levensecht en even indrukwekkend schaalmodel op kindermaat. Morgan bouwde zopas een elektrische Three Wheeler voor – geef maar toe – rotverwende kids. Een gepast moment om enkele van de coolste creaties voor koters op te lijsten.

Morgan EV3 Junior

CarsForKids_05

CarsForKids_06CarsForKids_07

De volledig elektrische driewieler van Morgan, officieel de EV3,  heeft sowieso al een aaibaarheidsfactor. Het zal dan ook niet verbazen dat die van de kinderversie nog zoveel groter is. En daarbij: het is een prachtig stukje techniek. Een lichte carrosserie met houtafwerking aan het raampje, een werkende ophanging en dito lichten. Zelfs de leren stoel is aanwezig. En net zoals de grote EV3 is de junior-versie volledig elektrisch en goed voor een bereik van 16 kilometer, aan een topsnelheid van 16 km/u. Een kinderdroom, maar eentje die wel een slordige 9.000 euro kost. Al valt dat nog mee zoals hieronder zal blijken…

Aston Martin DB Junior

My name is Bond, Junior Bond. Dat is de slagzin die je kind moet leren als het uit zijn Aston Martin DB Junior stapt. Zeg maar een heuse replica van de Aston Martin DB5 waar James Bond sinds mensenheugenis harten mee verovert. De Britse autodealer Nicholas Mee & Co pakte er in 2014 mee uit en zorgde voor een echte sensatie. Niet in het minst met de lederen of vinyl bekleding, het houten stuur en 10 inch wielen. Maar ook met een 110cc viertaktmotor die gelinkt is aan een semi-automatische driebak met achteruit. De DB Junior haalt daarmee vlotjes de 70 km/u en komt al even vlot tot stilstand via Brembo-remmen. Maar dat kost natuurlijk geld. Heel veel geld. Want pas vanaf 18.750 euro staat de Aston Martin DB Junior in je garage. Dan toch liever een Hyundai i20 voor die prijs?

Bugatti Baby Type 52

CarsForKids_03

CarsForKids_04CarsForKids_02

Wil je jouw kleine rakker naast ‘one hell of a ride’ ook nog wat geschiedenis meegeven, dan is de Bugatti Baby Type 52 precies wat je zoekt. Dit schaalmodel is namelijk gebaseerd op de iconische Bugatti Type 35 Grand Prix racer. Van de Baby Type 52 zijn er aan het eind van de jaren ’20 zo’n 90 gemaakt en die waren toen al enorm gegeerd. Onder andere in koningshuizen zoals dat van België, aangezien Koning Boudewijn een exemplaar uit 1932 heeft. De Baby Bugatti figureerde zelfs in de strip Kuifje en het Zwarte Goud. En om het nog wat gekker te maken: er werden zelfs races mee georganiseerd voor kinderen, zoals vorig jaar nog tijdens de Goodwood Revival met pedal-cars nagespeeld. Erg hard gaat het daarbij niet, want de batterij van 12 Volt geeft maar een topsnelheid van rond de 20 km/u. Wil je er nog eentje op de kop tikken, dan wordt dat niet alleen moeilijk maar ook duur. Zo ging er bij veilingshuis Christies in 2016 eentje onder de hamer voor 70.000 euro.

Agostini Lamborghini Countach

CarsForKids_01

Nog zo’n collector’s item is de Lamborghini Countach, die door het Italiaanse Agostini Auto Junior werd ontworpen voor de Amerikaanse speelgoedketen FAO Schwarz. In 1987 was deze kleine Countach dan ook de ster in de etalage. Met zijn 399 cc Briggs & Stratton motor en automatische transmissie met twee snelheden ging de teller richting 50 km/u. Genoeg om het Momostuur goed vast te nemen en hem de bocht in te zwieren. Vind je er nog eentje, dan mag je er al snel enkele duizenden tot tienduizenden euro’s voor neerleggen.

Land Rover Defender

CarsForKids_11

CarsForKids_10CarsForKids_09

Voor wie het allemaal wat minder proper en flitsender mag, is er de Land Rover Defender voor kinderen. Want in de modder ploeteren is natuurlijk ook fijn. Ter ere van de afscheid nemende Defender afgelopen jaar besloot Land Rover een trapversie van de Defender op de markt te brengen. Eentje die in het gekende Loire Blue gespoten werd, een lederen bekleding meekreeg alsook een werkende ophanging en remmen. Toch blijft het prijskaartje van om en bij de 14.000 euro hoog voor ‘maar’ een trapauto.

BMW 328 roadster

CarsForKids_08

Wie al eens binnen gesprongen is bij BMW Brussels kan deze niet gemist hebben. De BMW 328 Roadster is immers nog zo’n icoon dat kinderen duidelijk niet mogen vergeten en al spelenderwijs kunnen ontdekken. Niet via een sonore zescilinder, maar wel via de trappers of een elektromotor. Vanwaar dat idee? 70 jaar na de productie van de iconische 328 Roadster was deze kleine jongen in 2009 dé stzr van dat jubileum. En die ziet er in het klein nog altijd even goed uit, met die riemen rond de motorkap en het wiel op de achterkant. De banden onder deze open wagen zijn bovendien geruisloos, speciaal voor mama en papa. Indertijd legde je er 199 euro voor neer zonder motor en 349 met.

Bugatti Veyron

Mocht je ooit in Almaty, Kazachstan, belanden, wees dan niet verbaasd dat er – net zoals in bovenstaand filmpje – een kleine rakker je meisje probeert te stelen in een Bugatti Veyron. Daar hebben enkele “zotten” van het lokale ATC Tuning het in hun hoofd gehaald om een kleine Veyron te bouwen die snelheden haalt tot 90 km/u met behulp van een 500cm3 motor van 40 pk. Zelfs de hydraulische achtervleugel werkt naar behoren. Totaalprijs voor het pretpakket dat je ook kan laten opsturen? Zo’n 50.000 euro.