Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Schermafbeelding 2017-03-05 om 15.14.11

Beschouwen we de relaunch van Top Gear door Clarkson, Hammond en May uit 2001 als de eerste ‘New’ Top Gear, en het flauwe afkooksel van de ondertussen ontslagen Chris Evans als nummer twee, dan is het tv-format vanavond aan zijn derde remake toe. Nog steeds met Matt ‘how you doin’  LeBlanc in de hoofdrol, maar ditmaal bijgestaan door twee sidekicks die in het vorige seizoen alleen de (aan Engeland voorbehouden) extra’s mochten invullen. En die bleken net wel het bekijken waard.

Zoals je in de trailer van Series 24 kan zien, zijn dat Chris Harris en Rory Read – twee internetsterren die het dit seizoen ‘voor echt’ mogen proberen op het grote scherm. Daarbij krijgen ze nog steeds steun van Sabine ‘Ringqueen’ Schmitz en Eddy Jordan die te gepasten tijde de cameo’s mogen invullen. Maar dat is lang niet het enige wat deze reeks wel eens van alle voorgaande zou kunnen onderscheiden, en wel in positieve zin zoals deze vijf hoogtepunten alvast beloven:

Schermafbeelding 2017-03-05 om 15.20.36

Schmitz vs. Harris –Who’s Top Gear’s fastest driver? According to pro racer Chris Harris, it’s pro racer Chris Harris. And according to pro racer Sabine Schmitz, it’s pro racer Sabine Schmitz. To settle this dispute, a head-to-head race was needed…

Schermafbeelding 2017-03-05 om 15.29.55

Shaman on The Isle of Man – If you wish to spend £88,000 on an imposing SUV that isn’t an Audi, or a Range Rover, or a Porsche, Matt LeBlanc reckons he has the answer. It’s called the Shaman, it comes from Russia, and it has eight wheels, so is therefore mathematically twice as good as the disappointingly four-wheeled offerings from Europe’s so-called “elite”.

Schermafbeelding 2017-03-05 om 15.24.46

Ferrari FXXK on track – Harris and those heart-on-their-sleeves Italians seem to have patched things up, as Ferrari kindly invited him to drive its most exclusivest, exotic creation: the LaFerrari-based, jaw-dropping FXXK.

 

Schermafbeelding 2017-03-05 om 15.22.54

Twingo GT Arcade Game – If you’re in the market for a rear-engined, rear-wheel-drive sports car, you’re pretty much limited to one of two options: the legendary Porsche 911, or the very slightly less legendary Renault Twingo GT.

Schermafbeelding 2017-03-05 om 15.31.58

The Kaz Dour Steppe Challenge – Matt, Chris and Rory were each instructed to buy a car with at least 480,000 miles on the clock – the equivalent, space-fans, of literally driving to the Moon and back – and sent to wildest Kazakhstan to prove the reliability of their mega-mile machines. With a trip to a secretive city full of the stuff that has actually been to the Moon and back…

Bekijk alle hoogtepunten op de site van Top Gear,
en laat zeker niet na om ons te vertellen wat je ervan vond!

[Screengrabs & quotes: TopGear.com]