Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ze zeggen wel eens dat de enige grens van het mogelijke je eigen fantasie is, maar soms valt die verbeelding nauwelijks of niet te realiseren in de praktijk. Moderne fotografen implementeren graag CGI (Computer Generated Graphics) in hun beelden, waardoor ze hun onderwerp in een gerenderde 3D-omgeving kunnen plaatsen. Of ze gaan nog een stapje verder, door delen van of zelfs het volledige onderwerp in 3D te renderen om de perfecte omstandigheden te kunnen simuleren. Maar als die moderne fotograaf toch zoveel verbeelding in zijn bovenkamer heeft, waarom zou hij dan geen andere (lees: creatievere) oplossing kunnen bedenken voor dat euvel?

Bij Audi weten ze als de besten dat een professionele fotocampagne tijd en geld kost, maar toen de heren fotografen hun meest waanzinnige ideeën voor deze kalender voorlegden, sloegen ze in Ingolstadt toch even alle kleuren van de regenboog uit. Een R8 GT3 op een blok ijs zetten en langs onder fotograferen? Een Auto Union Streamliner in dreigende weersomstandigheden over de Autobahn laten scheuren? De snappers hadden zich in feite al op voorhand aan een nein kunnen verwachten, maar gelukkig hebben de Duitsers een natuurlijke soft-spot voor schaalmodellen.

AutoUnion_Rosemeyer

Miniatuurauto’s lossen echter maar een gedeelte van het probleem op, want kleine auto’s in een levensgrote omgeving plaatsen geeft geen geloofwaardig beeld. Het werd al snel duidelijk dat de decors eveneens op schaal moesten nagebouwd worden, tot op een niveau dat zelfs de meest gepassioneerde modelbouwers er grijzen haren van kregen. De gemakkelijkste manier was het dus zeker niet, maar in sommige gevallen wel de enige manier om deze beelden te kunnen maken, zonder een fortuin kwijt te zijn. Gelukkig is het dat allemaal waard geweest, want de beelden uit Audi’s miniatuur kalender spatten van het scherm af. Enjoy!

 • Januari
  Audi R8GT3 op ijs.

 • AudiR8GT3_01
  AudiR8GT3_02AudiR8GT3_03

 • Februari
  Audi A4 Avant in de straat na carnaval.

 • AudiA4Avant_01
  AudiA4Avant_02AudiA4Avant_03

 • Maart
  Audi TT onder het Noorderlicht.

 • Polar_TT_01
  Polar_TT_02Polar_TT_03

 • Oktober
  Audi Q7 in de wildernis.

 • AudiQ7_01
  AudiQ7_02AudiQ7_03

 • November
  Bernd Rosemeyer, momenten voor zijn fatale crash.

 • Avus_Rosemeyer_01
  Avus_Rosemeyer_03Avus_Rosemeyer_02

 • December

  Kerstboom transporteren met Audi A4.

 • AudiA4_01
  AudiA4_03AudiA4_02