Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie kan het zich nog herinneren, een rondje op het circuit van Spa-Francorchamps? Ik heb het uiteraard over het gedeelte dat tot 2000 nog een gewestweg was. Toch kan je ook vandaag nog een stuk van het wereldberoemde circuit verkennen, zo’n 7 km openbare weg waar tot 1979 namen als Jackie Stewart, Stirling Moss, Juan Manuel Fangio en Jackie Ickx voor spektakel zorgden. Op sommige plaatsen is die snelle historie nog vaag zichtbaar, als je weet waar je moet kijken. En dat weet Herman Liesemeijer maar al te goed.

Reims-Gueux

Reims-Gueux (Frankrijk)

BrooklandsSitges-Terramar

Brookland (Engeland) en Sitges-Terremar (Spanje)

Liesemeijer, oprichter van CircuitsOfThePast.nl, heeft er zowat zijn levenswerk van gemaakt alle mogelijke informatie en beeldmateriaal over het onderwerp te verzamelen. Wat de site nog interessanter maakt, zijn de bezoeken die hij brengt aan de historische renbanen en – als nog mogelijk – er meteen ook een rondje maakt. Urban exploration op speed dus!

Nivelles-Baulers

Nivelles-Baulers (België)

Sommige oude circuits zijn helaas totaal onherkenbaar geworden, zoals Nivelles-Baulers dat omgebouwd is tot een industriepark. Andere locaties herken je vooral nog aan de gebouwen, zoals die van Reims-Gueux die een paar jaar terug nog een veelbesproken renovatie ondergaan hebben. Duidelijk niet opgekalefaterd is Sitges-Terramar in Spanje of Brooklands in Engeland, dat enkele jaren geleden tijdelijk nieuw leven werd ingeblazen door James May – waarvan zondag akte.

[Bezoek CircuitsOfThePast.nl voor nog veel meer verloren gewaande circuits]